Logo
Bogliste

Unge stemmer - mellem ung og voksen

Stå du med ét ben i hver lejr? Så har vi noget for dig. 

På listen finder du bøger, der dykker ned i alt det vilde, sjove og knudrede ved at vokse op. Bøgerne er fyldt med alt fra de første skridt mod selvstændighed til de bumps på vejen, der gør os til dem, vi er. Alt sammen skrevet af unge forfattere, der selv er i overgangen. 

Bøger på listen

Kattemenneske

Kristen Roupenian

Mørk og tankevækkende novellesamling udforsker dystre magtforhold mellem mænd og kvinder, seksuelt, på kontoret og i mødet mellem fremmede.

Samtaler med venner

Sally Rooney (f. 1991)

Sally Rooney tegner et skarpt portræt af nutidens unge kvinder i en stærk roman, der spiller på hele følelsesregisteret med humor, jalousi og emotionelt kaos.

Fødedygtig

Laura Ringo (f. 1990)

Rap og genkendelig roman om at være 30 og mærke alles krav til, hvordan man skal leve sit liv - og om folkeskolen og de udfordringer, den står i.

Lige nu er jeg her

Isabelle Ståhl (f. 1988)

Isabelle Ståhl har skrevet en mavepuster af en generationsroman om online-kultur og sociale mediers indflydelse på unge, som er vokset op med et konstant informationsflow.

Rosenreglen

Liv Nimand Duvå

En ung kvinde forbereder en kunstudstilling, der samtidig bliver et hævntogt, mens fortiden bliver mere og mere nærværende. Rasende god og lige så vigtig roman.

Jeg nægter at tænke

Lotta Elstad

Hedda på 33 er gravid og vil have en abort, men regeringen har indført en betænkningstid. Hedda nægter at tænke, og det er der kommet en pragtfuld roman ud af.

Spøgelser

Dolly Alderton

Dolly Alderton rammer plet igen med denne fornøjelige, rørende og rammende roman om at være kvinde i 30’erne.

Alt hvad jeg ved om kærlighed

Dolly Alderton

Skarp og underholdende selvbiografisk roman om en ung kvindes liv med veninderne i London.

Fe

Sophia Handler (f. 1993)

Et vedkommende indblik i et ungt menneskes liv med en genspejling af ungdommens sarte øjeblikke og valg. Drømmende som en eksotisk rejselængsel og irriterende som en handlingslammet mand i tyverne.