Bog

Jeg er f*cking hot!

Af (
2018
)

Anmeldelse

Jeg er f*cking hot! af Renée Toft Simonsen

31 maj.18

Hele Danmarks supermodel og brevkassemutter er fyldt 50. Nu er hun ikke længere bare hot, hun er f*cking hot – hun er kommet i overgangsalderen. Det er en smule kedeligt at læse om.

Med sin letflydende pen causerer Renée Toft Simonsen om personlige oplevelser i forbindelse med klimakteriet og de følelser, der er forbundet med denne overgangstid. Dette er garneret med mere generelle betragtninger om kvindens overgang fra fødedygtig til moden kvinde. Bogen er let og hyggelig læsning, hvor hvert kapitel indledes med en kampsvedende kvinde, der sidder i køkkenet enten midt om natten eller helt tidligt om morgenen.

Hedeturene er slemme, og som tidligere klimakteriesild genkender jeg beskrivelserne af at skiftevis være f*cking hot og iskold midt om natten med tankemylder og følelsesmæssige rutsjeture. Det er som om, termostaten er gået sig en tur. Og det er den, skriver RTS, men samtidig med den forfærdelige hede kommer der også en fornyet evne til at se indad. Overgangsalderen og humørsvingningerne hænger tæt sammen, det faldende østrogental kalder på tristesse og sårbarhed.

RTS er uddannet psykolog og valgte selv at gå i terapi og til kurser i personlighedsudvikling for at håndtere sit nye udvidede følelsesregister. Her fandt hun ud af, at det ikke nyttede at slå fra sig, når hun mødte nye udfordringer, men at omfavne dem og se livet som en blomst, der visner, når den ikke bliver vandet. Men ud over at komme i overgangsalderen, er det jo også alderen, hvor børnene bliver voksne og flytter hjemme fra. Fra at være den samlende, er hun pludselig valgt fra og ikke længere den, der bliver spurgt til råds. Det er vi også mange, der kan nikke genkendende til.

’Jeg er f*cking hot’ er en bog for kvinder i eller tæt på overgangsalderen, skrevet af en gudesmuk kvinde, som er så meget andet end sit udseende, en kvinde der kan være lige som alle os andre, svedende, trist og muggen. Som læser og kvinde i samme alder genkender jeg stort set alt. Det er dog ikke denne bog, jeg ville vælge, hvis jeg ville vide noget mere om overgangsalderen, dertil er den lidt for snakkende, løst disponeret og biografisk. Rådene om at bruge den nyvundne sårbarhed som en styrke og kigge indad var en tand for luftige, og bogen er måske heller ikke ment som en ’selvhjælpsbog’, men mere en bog om RTS liv som 50-årig. Jeg kedede mig en smule, og der var ikke noget nyt under solen. Jeg ved dog, at der er masser af kvinder, der meget gerne vil læse om RTS, hendes ægteskab, børn, venindeforhold og fortid.

Bogens smukke ydre, med en skøn papirkvalitet, små søde vignetter, lækkert smudsomslag og dekorativt forsatsblad, gør den til en meget lækker bog.

Bogdetaljer

Forlag
Politiken
Faustnummer
54066651
ISBN
9788740038644
Antal sider
314

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer