Logo
Bogliste

Prisvindende tysksproget litteratur

De fleste af titlerne her er primært nyere prisvindende værker. Deriblandt vindere af deutscher buchpreis (den tyske pendant til Man Booker prisen) samt The Georg Büchner Prize, som nok er den mest prestigefyldte litteraturpris i tysksproget sammenhæng. Flere vindere af denne pris har siden modtaget Nobelprisen.

Bøger på listen

Middagsfruen

Julia Franck

Stor og betagende roman, som gennem én tysk kvindes livshistorie beretter Tysklands historie i første halvdel af det tyvende århundrede.

Måske Esther

Gribende, dybdegående og vigtig fortælling om en vidtforgrenet families historie og skæbne før, under og efter holocaust.

Tysktime

Siegfried Lenz

I revolutionsåret 1968 fik Siegfried Lenz et internationalt gennembrud med romanen 'Tysktime'.

Døden i Venedig

Thomas Mann

’Døden i Venedig’ er et fantastisk mesterværk, der åbner et helt univers - både sprogligt og i fortællingens ånd - og Thomas Mann er ikke bange for at sætte sin læser på prøve.

Originaludgave: 1912

 

Forårets døde

Ralf Rothmann

Tankevækkende og uafrystelig roman om en ung tyskers oplevelser i 2. Verdenskrigs sidste dage.

I tider med aftagende lys

Eugen Ruge

Fremragende slægtshistorie om livet i Østtyskland fra 1950’ene og frem til tiden efter murens fald – fortalt med indsigt og humor.

Austerlitz

W. G. Sebald

Den bevægende historie om Jacques Austerlitz, manden uden fortid, og om hvordan hans søgen efter sin egen historie også afdækker en del af Europas historie under 2. verdenskrig.

Kruso

Lutz Seiler

’Kruso’ er en storslået og fabulerende roman om DDRs sidste dage, som de udspiller sig på et lille hotel på øen Hiddensee vest for Rügen.

Han er tilbage

Timur Vermes

Hvordan vil nutidens samfund reagere på at få Adolf Hitler tilbage, og hvad ville han give sig til? Underholdende og skræmmende historie, som desværre aldrig bliver rigtig nærværende.

Filmatiseret som "Er ist wieder da" i 2015, instrueret af David Wnendt.