Logo
Bogliste

Udenlandsk horror før 2010

Listen her indeholder et udvalg af gode udenlandske gys og horrorfortællinger, der er udgivet før 2010. Forfattere som Stephen King og Dean Koontz m.fl. er kun repræsenteret med enkelte titler, da listen ellers vil blive alt for omfattende.

Bøger på listen

Lad den rette komme ind

John Ajvide Lindqvist

Skrækroman og svensk socialrealisme kombineret med det overnaturlige – og det virker!

Filmatiseret i 2008 af Tomas Alfredson under titlen "Låt den rätte komma in".

Ulvebid

Dean Vincent Carter

For 8 år siden blev Gerontius' forældre dræbt af et ulvelignende uhyre, da familien kom kørende af en bjergvej i Østrig. - Gerontius var også med i bilen, men han overlevede mirakuløst -  Nu 8 år senere begynder mareridtet igen, og den nu ca.

Blodets arv

Kate Cary

I sin røde dagbog beskriver menig John Shaw livet i første verdenkrigs skyttegrave; Et liv der ikke blot omfatter krigens gru, men også andre blodige og dæmoniske oplevelser

Den anden mand

Peter Griffin

John får en psykisk krise efter forældrenes død og opsøger en psykolog, der hypnotiserer ham -  Men dermed dukker også en henrettet morder op i hans sind, og morderen overtager langsomt John.

Forbandelsen

Johanne Hildebrandt

Gyserroman om arkæologen Helena Torvald, der af vanvare frisætter en dæmonisk kraft, da hun udgraver liget af en samisk kvinde som år 912 blev offer for trusler fra den tids åndeverden.

Dødens jagt

Joe Hill

En aldrende heavy-metal-stjerne har gennem karrieren samlet makabre kuriositeter. Da han får mulighed for at købe et spøgelse, går det galt

Ondskabens hotel

Stephen King (f. 1947)

Stephen King er blevet kaldt gysets mester, og han er også en af de mest sælgende forfattere op gennem 80'erne og 90'erne. 'Ondskabens hotel' er skrevet i 1977 og er blevet fremhævet som en af hans allerbedste romaner.

Cujo

Stephen King (f. 1947)

En hundrede kilo tung Sankt Bernhardshund smittet med hundegalskab er ikke den, du har mest lyst til at møde på en øde gårdsplads. Men det sørger Stephen King for, at du gør.

Det onde

Stephen King (f. 1947)

Meterværket fra 1980’erne er igen blevet aktuelt med en ny filmatisering, og nu har nye generationer en enestående chance for at stifte bekendtskab med gyseren over dem alle.

Eksperimentet

Dean R. Koontz

En hund og en abe er telepatisk forbundne fra forsøgsstationen, hvor de har været udsat for eksperimenter - Da aben flygter, skyer den ingen midler for at ramme hunden og dens mennesker

Monster

Frank E. Peretti

En thriller hvor intet er, som det udgiver sig for at være; Reed Shelton har organiseret en overlevelsestur, hyret den bedste guide, forberedt sig grundigt og glæder sig til at komme af sted sammen med sin kone for at møde guiden og nogle venner; De tror en dejlig naturoplevelse venter dem

Dødebogen

Douglas Preston og Lincoln Child

Bloddryppende thriller om en gammel egyptisk forbandelse, en uretmæssig fængsling og en psykopatisk morder.

Taltos

Anne Rice

Tredje og afsluttende bind i den okkulte thriller-serie om 13 generationer hekse, hvoraf den sidste, Rowan Mayfair, viser sig at have helt usædvanlige evner.

Mørkeræd

Thøger Birkeland

David tager fra storbyen til Nordsverige og slår sig ned i en hytte for at komme sin angst for mørket til livs. Men hans sind hører stemmer i natten, og langsomt suges han ind i en verden af mørke og rædsel.

Skyggernes hus

Peter Straub

Forfatteren Timothy Underhills svigerinde begår pludselig selvmord, og kort efter forsvinder hendes 15-årige søn sporløst -  Begge begivenheder har forbindelse til et mystisk hus, der tidligere var beboet af en massemorder.

Ring

Koji Suzuki

Effektiv japansk gyser om journalisten Asakawa, der falder over en historie om fire unge studerende, som alle er døde efter at have set et mystisk videobånd.

Skumringstimen

Johan Theorin

I begyndelsen af 1970'erne forsvinder en lille dreng sporløst på Øland Hans mor, der aldrig har fået bearbejdet sin sorg, vender 20 år senere tilbage for at forfølge nye spor, og nu hører hun for første gang om en sagnomspunden spøgelsesfigur, der i svundne tider skabte skræk over hele øen

Varulv i g-streng

Ronda Thompson

Supermodellen Lou Kinipski har succes med alt, men har også et problem: hun er varulv og har ikke styr på, hvad den side af hende gør

Fuldmånens magt

Kit Whitfield

I en verden hvor 98 % af befolkningen forvandles til varulve ved fuldmåne, bliver en rutinemæssig fuldmåne-patrulje starten på opklaringen af et mord.

Skyggelandet

Taichi Yamada

Gådefuld skildring fra Tokyo af en 47-årig manuskriptforfatters ensomme liv, der tager en afgørende vending, da han møder sine forlængst afdøde forældre, og tager sin fortid og sin fremtid på sig