Logo
Bogliste

Klassiske New York-romaner

New York - The Big Apple - er ikke bare en by, men en verdensby, der har tjent som muse for mange store forfattere gennem tiden.

Med sin uovertrufne energi, arkitektoniske storhed og kulturelle mangfoldighed, er det ingen overraskelse, at New York har været baggrunden for nogle af litteraturens mest ikoniske fortællinger.

Bøger på listen

New York trilogien

Paul Auster

Det rykker i én, når man læser Auster. Verden er ikke helt den samme, når man er færdig med hans bøger. 

Easter parade

Richard Yates

Et stykke amerikansk historie om to søstre på hver sin side af en generationskløft. Men græsset er ikke altid grønnere på den anden side. Det kan faktisk vise sig at være vissent.

Den store Gatsby

F. Scott Fitzgerald

Et gribende portræt af en tid og en generation i en verden der var ny og hvor intet syntes umuligt.

Den faldende mand

Don DeLillo

Eminent og bevægende roman om den undtagelsestilstand, en familie sættes i, da faderen overlever terrorangrebet på World Trade Center.

American psycho

Bret Easton Ellis

Har du nogensinde læst en roman. der gjorde dig fysisk dårlig tilpas? 


Filmatiseret i 2000 af Mary Harron under titlen "American Psycho".

Den flammende verden

Siri Hustvedt

Begavet roman om kunst, kærlighed og kønskamp. Siri Hustvedt er tilbage med en kollage af stemmer fra den følsomme, frygtelige og farlige kunstnerverden i New York.

Moon Palace

Paul Auster

Fire år af en ung amerikaners liv, hvor han skal helt ned på bunden af tilværelsen i New York, før han kan skimte omridset af sin egen identitet og sin slægtskrønike

Jazz

Toni Morrison

Sørgmodig, melankolsk, oprørsk, sprudlende og dramatisk. Hvad musikken plejer at give os af følelser, formår Morrison at give os i bogform.

Griberen i rugen

Jerome David Salinger

Salinger formåede ikke blot at skabe en epokegørende ungdomsroman, men også at skrive sig ind blandt litteraturhistoriens tunge klassikere.

Originaludgave 1951

Sommercruise

Truman Capote

Intens lille roman om overklassepigen Grady, der kaster sig hovedkulds ud i et kærlighedsforhold til underklassedrengen Clyde. Det er ikke nogen stor bog, men den emmer af New York.

Den utrolige historie om Kavalier & Clay

Michael Chabon

I 1939 finder den unge jøde Joe Kavalier vej til New York, hvor han og fætteren Clay slår igennem som tegneserieskabere. Interessant og krævende historie om at skabe sig en ny tilværelse.

Vinder af Pulitzerprisen 2001.

Manhattan transfer

John Dos Passos

John Dos Passos’ stilistiske mesterværk udkom i 1925 og anses i dag for at være en klassiker i moderne amerikansk litteratur.