Logo
Bogliste

Valglisten

Litteratursiden bringer her 12 gode bud på valgkampslitteratur af både den faglitterære og skønlitterære slags.

 

Bøger på listen

Mørkeland

Niels Krause-Kjær

Højaktuel politisk thriller giver et skræmmende, nærmest dystopisk, billede af et Danmark med politiske intriger, magtspil og demokrati i forfald.

Kongekabale

Niels Krause-Kjær

Skildring af en virkelig beskidt magtkamp i et dansk politisk parti med mange lighedspunkter til Det Konservative Folkeparti.

 

De danske ministerier - Anker Jørgensens tid 1972-1982

Niels Wium Olesen

Et absolut hovedværk i dansk politisk historie med grundige analyser af periodens politiske udfordringer og med en velunderbygget vurdering af Anker Jørgensen som statsminister.

Poul Schlüters tid 1982-1993

Niels Wium Olesen

Et fagligt velfunderet og indgående portræt af Schlüter og hans tid og et væsentligt værk om dansk politik i perioden.

De lærdes tyranni

Kaare Dybvad

En skarp og velskrevet debatbog, der sætter fokus på væsentlige velfærdsproblematikker som overproduktion af akademikere, mangel på faglærte og stigende centralisering.

Valget

Sarah Engell

Skarp realisme om at stå ved sine personlig valg. En vigtig refleksion over den offentlige debat og det politiske system og en lille genistreg om medmenneskelighed.  

Udenrigsminister i krig og fred

Per Stig Møller (f. 1942)

I dette velskrevne, uhyre detaljerede erindringsbind gør Per Stig Møller status over sin lange begivenhedsrige periode som udenrigsminister.

Pligt og ret - ret og pligt

Jørn Henrik Petersen

Velfærdsstaten er i krise, og egoismen har sejret over næstekærligheden. Denne bog bør læses af enhver med interesse i den aktuelle velfærdsdebat.

Valg

Jørgen Elklit

Danmarks valgsystem er i internationale undersøgelser gang på gang kåret som verdens mest retfærdige, men er det ufejlbarligt?

Politik der forandrede Danmark

Kaare R. Skou

En utraditionel Danmarkshistorie, der består af en række punktnedslag i Danmarks nyere historie centreret omkring love, der fik en vidtrækkende betydning.

Kronprinsessen

Hanne-Vibeke Holst

Hun er gift, har tre børn sammen med Thomas og er på vej til Uganda som medfølgende hustru.

Alle har ret

Rune Lykkeberg

Det er en voldsom provokation at få at vide, at demokratiet har så mange medfødte problemer. Lykkeberg forbløffer, forarger, fascinerer og rusker op i vores vanetænkning om demokratiet.