Logo
Bogliste

Danske debutanter 2015

Listen indeholder et udvalg af danske debutanter fra 2015. 

 Vis alle boglister

Bøger på listen

Det nye hav

Martin Bastkjær

Hovedpersonen flytter sammen med sin kæreste Katrine og tænker spændt på, hvordan det vil blive. Men da hun er flyttet ind, sniger han sig om natten ud af lejligheden med sin kuffert pakket med tøj og et pas med kurs mod Island

Inden for revet

Pernille Abd-el Dayem

Koncentrerede og fortættede prosastykker kredser med stor sproglig præcision og sanselighed omkring begreber som erindring, familie, krop og køn.

Lageret Huset Marie

Jonas Eika Rasmussen

Stærk og svævende debutroman, der rummer både poesi, angst og natarbejde – og nedenunder det hele; en ung mands eksistentielle, indre dannelsesrejse.

Et nødvendigt offer

Finn Halfdan

Journalisten Elliot Boye er træt og desillusioneret. En advokat for en asylansøger, der uretmæssigt er blevet sigtet for terror, får ham op i gear igen, da han aner, at PET skjuler en del. Det bliver livsfarligt for ham

Emma Emma

Ida Holmegaard

Emma og Agnes er barndomsvenner og tilbringer sommerferien sammen. Kærlighed og venskab bliver pludselig svær at adskille i fascinationen af den anden

Nielsine

Ina Munch Christensen

Ina Munch Christensens debutroman er stærk, smertelig og stakåndet prosa om diagnoser og flydende seksualitet.

Planen

Morten Pape

De seneste 20 års danmarkshistorie set fra ghettoen Urbanplanen danner rammen om denne moderne dannelseshistorie. En gribende og barsk historie, der kryber ind under huden.

Min far er en tiger

Sara Roepstorff

Når sorgen binder os tættere sammen. Bevægende og sanselig debut skildrer minutiøst sorgen og smerten som datter til en kræftsyg.

Fjer

Ursula Scavenius

Ursula Scavenius debuterer med mørke og dystre og samtidig smukke og poetiske fortællinger. Endnu en spændende stemme i den nye danske litteratur.

Søvn

Rolf Sparre Johansson

Sjældne fardigte. Ærlige og ret præcise beskriver de frustrationen og den afmagt, man udsættes for af et spædbarn. Formeksperimentet er vellykket, men samlingen er uden de helt store armbevægelser.