Logo
Bogliste

Dansk politik

Denne liste indeholder et udvalg af (debat)bøger om dansk politik og politikerbiografier.

 

 Vis alle boglister

Bøger på listen

Borgerlig krise

Christian Egander Skov

Sjældent begavet debatbog graver gamle skyttegrave op og plæderer for nødvendigheden af en fælles, dybere og bedre borgerlighed.

Det første år

Anne Sofie Kragh

En velskrevet og utroligt spændende journalistisk reportage om Mette Frederiksens første år som statsminister med fokus på corona-pandemiens dramaer.

Ovenpå

Ritt Bjerregaard

Ritt Bjerregaard gør status over sidste del af sit politiske liv i fjerde erindringsbind, der bringer læseren tæt på politikeren og privatmennesket.

Poul Schlüters tid 1982-1993

Niels Wium Olesen

Et fagligt velfunderet og indgående portræt af Schlüter og hans tid og et væsentligt værk om dansk politik i perioden.

De danske ministerier - Anker Jørgensens tid 1972-1982

Niels Wium Olesen

Et absolut hovedværk i dansk politisk historie med grundige analyser af periodens politiske udfordringer og med en velunderbygget vurdering af Anker Jørgensen som statsminister.

Op mod strømmen

Bertel Haarder

I denne velskrevne erindringsbog møder vi en erfaren og dygtig venstrepolitiker, der vægter sine grundtvigianske idealer højere end politisk opportunisme.

Hvid røg, sort tårn

Elisabet Svane

Et ’twitter-portræt’ i bogform, hvor kittet mellem de små beskeder er interviews, som til slut giver et overraskende nuanceret billede af en moderne politiker.

Uden mandat : en biografi om Henrik Kauffmann

Bo Lidegaard

Underholdende og oplysende beretning om Henrik Kauffmann. Foruden historien om hans liv, hvor Grønlands skæbne fylder en del, giver bogen perspektiver på Danmarks udenrigspolitik.

Den hemmelige socialdemokrat

Insider-beretning om kliker og kammeratskab i Socialdemokratiet, forfattet af et anonymt medlem af Socialdemokraties folketingsgruppe.

Hækkerup

Nikolaj Bøgh

Historien om mennesket og politikeren Per Hækkerup (1915-1979), udenrigsmininister i Jens Otto Krags og Anker Jørgensens regeringer.

Nullerne

Roald Als og Søren Mørch

En bladtegner og en pensioneret historiker er gået sammen om at tage den politiske temperatur på det første årti i dette århundrede. 

Udenrigsminister i krig og fred

Per Stig Møller (f. 1942)

I dette velskrevne, uhyre detaljerede erindringsbind gør Per Stig Møller status over sin lange begivenhedsrige periode som udenrigsminister.