Logo
Bogliste

Stærke kvinder

Der findes stærke og seje kvinder i alle aldre og generationer. Kvinder der har kæmpet for deres familie, børn, rettigheder, arbejde og meget andet. Denne bogliste indeholder nyere romaner og biografier om stærke kvinder.

Bøger på listen

Hvad jeg ved om kvinder på heste

Pernille Stensgaard

Hestens kulturhistorie væves sammen med hovedpersonens erindringer og erkendelser i Pernille Stensgards smukke roman. 

En drøm om skønhed

Laura Baldini

En spændende roman om den ambitiøse Estée Lauder og hendes udfordringer i en tid, hvor karrierekvinder ikke var velsete.

Arkitekten fra New York

Petra Hucke (f. 1978)

Romanen fortæller på levende vis om Emily Warren Roebling og hendes store rolle i opførelsen af Brooklyn Bridge.

Himmelstormere

Maggie Shipstead

Højtflyvende roman om piloten Marian Graves’ fatale jordomrejse og en kvinde, der årtier senere prøver at løse mysteriet om Marians liv og hemmeligheder.

Det vågne hjerte

Merete Pryds Helle

Hele sanseapparatet sættes i spil i historien om en ung kvindes længsel efter frihed og kærlighed i begyndelsen af firserne. 

Vølvens vej, Snehild

Anne-Marie Vedsø Olesen

Der er masser af plot-twists i Vedsøs imponerende roman, der er første bind i en serie, der foregår i Danmarks jernalder.

Jordemoder på jorden

Edvard Hoem

Et smukt og empatisk portræt af en stærk kvinde, baseret på forfatterens tipoldemor, og et nuanceret og realistisk billede af hendes tid og de hårde livsvilkår.

Til min søster

Dy Plambeck

Dy Plambeck hylder kærligheden, vildskaben og kroppens kolossale kraft i sin smukke og spændstige roman om to søstres løsslupne liv i skyggen af volden.

Oplyst

Tara Westover (f. 1986)

Vanvittigt velskrevet erindringsroman af Tara Westover, der fortæller om en opvækst uden sammenligning og om, hvordan viljen til uddannelse reddede hendes liv.

Hvor flodkrebsene synger

Delia Owens

2019's store amerikanske roman er en uforglemmelig og bittersød fortælling om svigtede skæbner, bristede hjerter og et gådefuldt mord i 60’ernes North Carolina.

Det store i det små

Jodi Picoult

Rørende og gribende fortælling om fordomme, racehad og diskrimination i dagens USA. En roman som giver stof til eftertanke.

Inden vi blev jeres

Lisa Wingate

Gribende roman baseret på virkelige hændelser om en sort periode i adoptionens historie, hvor børnehjemslederen Georgia Tann stod i spidsen for organiseret kidnapning.

Dødevaskeren

Sara Omar

Dansk-kurdiske Sara Omar debuterer med en uhyre vigtig bog, der sætter et gammelt trossamfund under lup i ligestillingens navn. 

Enkerne på Bajonetmøllen

Erik Juul Clausen

I en række korte klip følger vi livet på to store gårde i perioden under og omkring de to slesvigske krige. Tydeligst står beskrivelsen af to stærke kvinder

Abelone på Bangsbo

Bent Haller

Velfortalt, veloplagt og meget underholdende roman om herskab og tjenestefolk på det farverige Bangsbo Gods i Nordjylland.

Kvinderne fra Thy

Maria Helleberg

Helleberg vender blikket mod sin egen slægtshistorie og beskriver sin oldemor og mormor så levende, at man næsten synes, man kender de to stærke kvinder.

Happy ending

Anne-Sophie Lunding-Sørensen

Med lige dele humor og menneskelighed beskrives den overvægtige Elvira og hendes flugt fra jobcenterets tilbud og aktiveringsprogrammer.

Slægters gang

Jan Kjærstad

Gennem slægten Bohre og især dens stærke kvinder fortælles historien om det norske samfund i det 20. århundrede.

Kirsebærlandet

Dörte Hansen

Gribende skildring af to kvinder, der med 60 års mellemrum flygter fra deres liv og finder ud af, de har meget til fælles trods deres forskellige baggrunde.

Det blå lys

Stig Dalager

Et liv fra fødsel til død. Det er omfanget af Stig Dalagers bog 'Det blå lys' fra 2012, der fortæller om den polsk-franske fysiker og nobelprismodtager Marie Curies liv. Og Marie Curies liv er i den grad værd at fortælle.

Min geniale veninde

Elena Ferrante

Elena og Lila vokser op i et fattigt voldeligt kvarter i Napoli i 1950'erne - De skiller sig ud ved deres intelligens, og selv om drømmen om en bedre fremtid fører dem i forskellige retninger, udvikles deres venskab hele tiden

Jesus, pengene og livet

Gretelise Holm

Den succesrige krimiforfatter fortæller i sine erindringer om en barndom præget af fattigdom og tæsk. Bogen er både biografi og en fantastisk historiefortælling fra halvtredserne og tresserne.

Kærligheden, kampen og kloden

Gretelise Holm

Som feministisk strigle og ukuelig forsvarer for de svageste i samfundet får Gretelise Holm sagt et par drøje sandheder om det danske samfund i de sidste 50 år i andet, selvstændige bind af sine yderst velskrevne erindringer.

Italiensvej

Anna Grue

Romantiske forviklinger, dunkle hemmeligheder og et skønt persongalleri  fylder siderne  i denne velkomponerede og medrivende kærlighedsroman.

Fødselsdagsgaven

Sue Monk Kidd

Gribende fortælling fra 1800-tallet USA om en usædvanlig pige, der gjorde oprør mod slaveriet. 

Fra hus til hus

Kristín Marja Baldursdóttir

Den arbejdsløse Kolfinna er efter bruddet med sin kæreste flyttet hjem til sin mor -For at skaffe penge begynder hun at gøre rent hos fire mennesker, som på hver deres måde får stor indflydelse på hende og hendes liv

1Q84 - bog 1

Haruki Murakami

En mand og en kvinde som leder efter hinanden, en roman om en luftpuppe, en virkelig luftpuppe og to måner, som måske, måske ikke er fiktion - velkommen til '1Q84'. 

Disse øjeblikke

Herbjørg Wassmo

Læs den gribende historie om Herbjørg Wassmos liv og vej mod en international forfatterkarriere.