Logo
Bogliste

Brevromaner

Brevromanen giver som mail- og dagbogsromanen et kig ind bag facaden og mulighed for at opleve hovedpersonen på meget tæt hold.

 

Bøger på listen

Vi er kortvarigt smukke her på jorden

Ocean Vuong

En poetisk og stærk roman om en søn, der prøver at blive set og hørt af sin mor, men også at forstå denne kvinde, som han har elsket og hadet.

Aminas breve

Jonas T. Bengtsson

Efter fire års indlæggelse kommer den skizofrent paranoide Janus ud med det formål at finde ud af, hvorfor hans tyrkiske veninde Amina ikke længere skriver til ham.

Det andet sted

Rachel Cusk

En voldsomt klog og kompleks bog om at jagte sandheden og om konsekvensen ved at lade viljen få virkelighed og fiktion til at kollidere.

Historien om Asta

Jón Kalman Stefánsson

Historien om Asta er en storslået episk fortælling om lys og mørke, kærlighed, drifter og arv.

Den hvide tiger

Aravind Adiga

Kan man skrive en morsom roman om Indien? Ja, Aravind Adiga viser i denne overraskende, satiriske og kritiske roman, at det kan man. Den er virkelig et besøg værd.

Tainaron : breve fra en anden by

Leena Krohn

Brevroman bestående af 30 ubesvarede breve skrevet af en kvindelig jeg-person, der opholder sig i byen Tainaron, der forandrer sig ustandseligt og hvor indbyggere ligner insekter

Jeg lægger dine breve under madrassen

Astrid Lindgren

Brevveksling mellem Astrid Lindgren (1907-2002) og Sara Schwardt (f. 1958) , der som 12-årig begyndte at skrive til Lindgren.

En roman om Jon og hans breve til sin gravide kone, da han opholdt sig i en grotte hen over vinteren og forberedte hendes ankomst og de nye tider

Ófeigur Sigurdsson

Iskolde vintre, jordskælv og vulkanudbrud huserer på Island i 1700-tallet. Jon Steingrimsson skriver breve hjem om arbejdet, livsbetingelserne, maden og savnet.

Prioritaire

Iselin C. Hermann

Brevroman om to ensomme mennesker - han fransk, hun dansk - som gennem deres korrespondance oplever en lidenskab som deres hverdagsliv ikke rummer.

Kærlighedsbreve til de døde

Ava Dellaira

Lauries søster er død og Laurie skriver breve om sin sorg og sin familie, om skolen, vennerne og festerne, men mest af alt om May og om hvad der skete.

Kærlighedsbrevet

Lucinda Riley

Kærlighedsbrevet har krimielementer, og der findes mange bedre krimiforfattere end Lucinda Riley, hvis styrke ligger i den storslåede historie og det smukke sprog. 

Det der er

Peter Asmussen

I årene op til murens fald lever Renate et stille liv i den østtyske del af Berlin sammen med mand og børn. Et liv som hun i hemmelighed skriver breve om til en mand, som hun mødte på en arbejdsrejse til Danmark

Farven lilla

Alice Walker

Romanen er formet som en række breve fra Celie til Gud og søsteren Nettie, og det er ikke en særlig rosenrød beretning.

 

Et ansigt til Emily

Asta Olivia Nordenhof

Lille, fragmentarisk roman om Rosa og Emily og deres kærligheder, længsler og savn suppleret med en søgen efter sammenhænge og ønsket om at sætte spor.

Kvindehjerter

Karin Michaëlis og Betty Nansen

I brevromanens intime bekendelsesrum finder man skyld, skam og selvbedrag, men også humor og samhørighed, når begær og ægteskabets snævre rammer skrives frem.

Originaludgave: 1910