Logo
Bogliste

Kristendom

Dette er en liste med skønlitteratur, som beskæftiger sig med kristendom. Det kan være gendigtninger af religiøse myter, bøger, der handler om religionens opståen, historie, religiøse konflikter eller religiøs fanatisme.
Men det er først og fremmest bøger, der handler om menneskelivet – og om hvordan kristendom har haft og har betydning for menneskers tilværelse rundt omkring i verden.

Bøger på listen

Syner og fristelser

Harald Voetmann

Syner og fristelser kan og vil det hele – den er fantastisk sjov, vild, vildt langt ude og så alligevel seriøs, vedkommende og temmelig tankevækkende. Og det bedste er alligevel sproget.

Lilla hibiscus

Chimamanda Ngozi Adichie

15-årige Kambilis far er meget religiøs - Han styrer sin familie med hård hånd og sikrer dem en god position i det nigerianske samfund. 

Hjemme

Marilynne Robinson

Nærværende og meget velskrevet indblik i en familie i 1950ernes USA, hvor religion, tilgivelse og familierelationer er på programmet.

Gilead

Marilynne Robinson

Marilynne Robinsons 'Gilead' er en åben fremlæggelse af det iturevne amerikanske hjerte med borgerkrig, raceopgør, tilgivelse, tro og tab af tro.

En cyklende dame i Kashgar

Suzanne Joinson

En fin historie om to kvinder og den relation mellem dem, som ingen nogensinde har talt om. I ’En cyklende dame’ krydses deres veje på tværs af tid og historie.

Det gode menneske Jesus og skurken Kristus

Philip Pullman

Historien om tvillingerne Jesus og Kristus; Jesus var karismatisk, udadvendt og provokerede gerne magthaverne, Kristus iagttog og fortolkede en af verdens store historier.

Mange sære ting for

Svend Åge Madsen

Sprudlende og filosofisk kriminalroman om at jagte sandheden, og om at turde se sandheden i øjnene, når man måske møder den.

Ved floden Piedra satte jeg mig og græd

Paulo Coelho

En dybsindig og smuk roman om kærlighed og religion – om at turde finde sig selv og den dybere mening med livet.

Underet

Emma Donoghue

Et under af en roman om 11-årige Anna, som ikke vil spise. Historien er både spændende og psykologisk overbevisende. Donoghue lever fuldt ud op til sin debut.

Rosens navn

Umberto Eco

Mord, kættere, mennesker der bliver brændt på bålet. Vi er tilbage i middelalderen i året 1327, hvor en munk bliver fundet død.

Øjeblikkets evighed

Stig Dalager

En læseværdig roman om Søren Kierkegaards univers giver indsigt i hans livs bedste, største og værste øjeblikke. Hans refleksioner og valg udfordrer også i dag.

Fatimas hånd

Ildefonso Falcones

En ung mand, splittet mellem to religioner og to folks forskellige traditioner, kæmper en hård og ubarmhjertig kamp for at gøre det rigtige, både over for Gud og over for sig selv.

Kystsanatoriet

Elisabeth Flensted-Jensen

I ganske korte, smukt sansede og præcise afsnit fortæller den om en piges opvækst i Danmark i en kristen sekt i 1950’erne og 1960’erne.

Regine

Sørine Gotfredsen

Guldalderstøvet vejres grundigt bort over figuren Regine Olsen i en tanke- og sansemættet roman om, hvordan hun kunne have været.

Isaak-katedralen

Kari Hotakainen

I 'Isaak-katedralen' kombinerer Kari Hokakainen satirisk samfundskritik med et knivskarpt blik for det moderne samfunds absurditeter.
 

F

Daniel Kehlmann

Daniel Kehlmann er stærkt tilbage med en mystisk, nihilistisk og humoristisk roman om tre brødres liv og skæbne. 

Fiskerne

Hans Kirk (f. 1898)

Kirks klassiker er stadig aktuel med sin enestående beskrivelse af et fundamentalistisk fællesskab.

Originaludgave: 1928

Håbets år

Linda Lassen

Medrivende roman om lensmandsdatteren Gertrud Rask, der bliver gift med den 13 år yngre teolog Hans Egede, der senere skulle blive kendt som Grønlands apostel.

Profeterne i Evighedsfjorden

Kim Leine

Med 'Profeterne i Evighedsfjorden' har Kim Leine skabt et monument i bogform over tabet af den danske uskyld på Grønland.

 

Rød mand/Sort mand

Kim Leine

En storslået, sanselig og meget velfortalt historie om det ulykkelige møde mellem den grønlandske og danske kultur. Kim Leine har leveret endnu et pragtværk.

Glansbilledsamlerne

Jóanes Nielsen

Vemodig og intens fortælling om kultur og mennesker.

Voldsmænd river det til sig

Flannery O'Connor

Skæbne møder religiøsitet i mageløs sydstatsroman.

Det forjættede land

Henrik Pontoppidan

Den psykologiske udviklingshistorie om den unge præst Emanuel Hansted giver i et velkomponeret og læsbart værk et tidsbillede af Danmark fra 1877-1887. Spændingerne og forskellene i samfundet er stadig aktuelle.

Jesus - hjemkomsten fra Egypten

Anne Rice

Hvordan var Jesus som barn? Vidste han allerede fra barnsben, at han var Guds søn? Og hvordan bærer man den viden? Interessant roman om Jesu første år.

Kain

José Saramago

Nobelprismodtager Saramagos sidste roman om brodermorderen Kain er tankevækkende, begavet og humoristisk læsning.

Knæler mellem stedmoderblomster

Jan Siebelink

Tænk på 'Fiskerne', og du har tonen og stemningen i denne intense beskrivelse af religion og tro i dens yderste strenghed.

Broder Jacob

Henrik Stangerup

Vi er i 1500-tallet i denne biografiske roman om Broder Jacob - i den urolige tid, hvor katolicismen og protestantismen kæmper om det religiøse herredømme i Europa.  

Marias testamente

Colm Tóibín

Troede Jesu mor Maria selv på, at han var Guds søn? Tvivlen gnaver stadig efter læsning af denne intense lille roman.

Forbandelsen

Peter Tudvad

Biografisk, dramatisk roman om Søren Kierkegaard, som tegner et psykologisk og teologisk portræt af en sammensat person og af Kierkegaards filosofiske eksistenstænkning.

Gensyn med Brideshead

Evelyn Waugh

En katolsk engelsk aristokratisk families undergang, skildret ved et tilbageblik på mellemkrigsårene af Charles Ryder.

Originaludgave: 1944