Logo
Bogliste

New Yorker romaner

New York – den pulserende metropol der aldrig sover.

Den brusende energi, de storslåede skyskrabere, det pulserende liv, det er alt sammen elementer, der gør New York til den ultimative kulisse for fortællinger om drømme, ambitioner og menneskeliv.

Uanset om du planlægger en tur til New York, eller bare drømmer om at opleve byens magi fra din lænestol, er disse bøger din billet til at udforske byen der aldrig sover.

Bøger på listen

Harlem shuffle

Colson Whitehead

Whitehead har skrevet et morsomt og spændende gangsterdrama, som mange vil kunne spejle sig i på tværs af tid og sted.

New York trilogien

Paul Auster

Dette er en samling af Austers første tre romaner: 'By af glas', 'Genfærd' og 'Det aflåste værelse'. Fælles for de tre er, at byen New York spiller en stor rolle.

Et lille liv

Hanya Yanagihara

Fremragende New Yorker roman om fire studiekammerater er en hjerteskærende hyldest til venskab og sammenhold.

Max, Mischa & Tet-offensiven

Johan Harstad

Johan Harstad har skrevet den store amerikanske roman om at føle sig hjemme og om at blive kunstner. Den er så ægte og levende, at man nærmest flytter ind i mammutværket.

Minder om fremtiden

Siri Hustvedt

Med udgangspunkt i sin gamle notesbog skriver Hustvedt på vanlig begavet vis om tid, erindring og køn. Romanen når dog ikke tidligere værkers højder, forfatteren drukner desværre i sig selv.

Manhattan Beach

Jennifer Egan

Forfatteren, der lod tæskeholdet banke på vores dør, har skrevet en velkomponeret episk roman om en pige, en gangster og en forsvunden far. 

Forberedelse til næste liv

Atticus Lish

Den kinesiske, illegale immigrant Zou Lei søger i New York en vej ud af håbløsheden gennem hårdt arbejde i usle køkkener og ved styrketræning. En dag møder hun den psykisk syge krigsveteran Skinner der værdsætter hendes styrke og omsorg.

Ekstremt højt & utrolig tæt på

Jonathan Safran Foer

Ekstremt rørende roman om en ikke helt almindelig 9-årig dreng, der har mistet sin far under terrorangrebet på World Trade Center.

 

Griberen i rugen

Jerome David Salinger

Salinger formåede ikke blot at skabe en epokegørende ungdomsroman, men også at skrive sig ind blandt litteraturhistoriens tunge klassikere.

Originaludgave 1951

Tæskeholdet banker på

Jennifer Egan

Jennifer Egans Tæskeholdet banker på er en samtidspromenade i litterær coolness med fortiden som en mere autentisk lort.

Vinder af Pulitzerprisen 2011.

Brooklyn dårskab

Paul Auster

"Jeg ledte efter et stilfærdigt sted at dø". Så kort og nøgternt indleder den dybt desillusionerede og livstrætte forhenværende forsikringsagent Nathan Glass fortællingen om, hvordan han havner i Brooklyn for at isolere sig og få en stille afslutning på livet.

Åben By

Teju Cole

Fortælleren skaber en fortættet stemning, mens han vandrer i New Yorks gader. Han tænker over livet, historien, 9/11’s indvirkning på verden, væggelus og venskab. 

Byen brænder

Garth Risk Hallberg

Bogens titel refererer til den berømte strømafbrydelse i New York 1977, som er centrum for begivenhederne i denne mageløse og forunderlige fortælling om storbyen og dens indbyggere.

Den faldende mand

Don DeLillo

Eminent og bevægende roman om den undtagelsestilstand, en familie sættes i, da faderen overlever terrorangrebet på World Trade Center.

Prospect Park West

Amy Sohn

Prospekt Park West er et af de mest eftertragtede områder i Brooklyn, hvor 4 kvinder i løbet af en lang, varm sommer forsøger at få livet med mand, børn & karrierer til at lykkes

Brooklyn

Colm Tóibín

Giv dig selv den gave at læse ’Brooklyn’ - vidunderlig, lavmælt psykologisk roman om at finde sine egne ben i verden.

Filmatiseret som "Brooklyn" i 2015, instrueret af John Crowley

Den utrolige historie om Kavalier & Clay

Michael Chabon

I 1939 finder den unge jøde Joe Kavalier vej til New York, hvor han og fætteren Clay slår igennem som tegneserieskabere. Interessant og krævende historie om at skabe sig en ny tilværelse.

Vinder af Pulitzerprisen 2001.

Sommercruise

Truman Capote

Intens lille roman om overklassepigen Grady, der kaster sig hovedkulds ud i et kærlighedsforhold til underklassedrengen Clyde. Det er ikke nogen stor bog, men den emmer af New York.

Når mørket bryder frem

Michael Cunningham

Et liv i New York omgivet af god kunst og masser af mennesker lyder som en drøm, men en pludselig søgen efter meningen med livet kan forandre meget.

Americanah

Chimamanda Ngozi Adichie

Helt fantastisk og meget dragende roman, der skarpt, præcist og nuanceret behandler forholdet mellem race, identitet, kultur og kærlighed i en globaliseret verden.

Udvalgte dage

Michael Cunningham

Michael Cunninghams "Udvalgte dage" er 3 beretninger om USA  før, nu og i fremtiden. 

Kosmopolis

Don DeLillo

Eric Packer er hovedperson i Don DeLillos nye roman "Kosmopolis". Han er 28 år og mangemillionær. Han er, hvad man vil kalde et finansgeni og ejer af Packer Capital. 

Homer og Langley

E. L. Doctorow

'Homer & Langley' er E.L. Doctorows genfortælling om de to excentriske Collyer-brødre, der var berygtede og sygelige samlere af alt mellem himmel og jord.

American psycho

Bret Easton Ellis

Har du nogensinde læst en roman. der gjorde dig fysisk dårlig tilpas? 


Filmatiseret i 2000 af Mary Harron under titlen "American Psycho".

Gothams guder

Lyndsay Faye

New York i 1845 udgør kulissen for en utrolig interessant, atmosfærefyldt og først og fremmest velskrevet krimi.

Solen er også en stjerne

Nicola Yoon

Sød kærlighedshistorie om forelskelsens magi. Yoon skriverungdomsdramaer, som udover en emotionel rutschebanetur også vækker stof til eftertanke og udvider læserens horisont.

Sunset Park

Paul Auster

Sunset Park er en skæbnefortælling om fædre og sønner, marginaliserede eksistenser, og livets tilfældigheder - altså en typisk Auster roman.

En amerikaners lidelser

Siri Hustvedt

Familiehemmeligheder og andre mysterier sætter mentale spor i flere generationer i en stor og viis psykologisk spændende roman, der forgår i New York efter 9/11.

Chronic city

Jonathan Lethem

I en nær fremtid efter 11. september hudflettes på morsom vis den moderne overfladiske amerikanske storby. En sprogligt udfordrende roman med Manhattan som udgangspunkt. 

Ensomhedens fæstning

Jonathan Lethem

Jonathan Lethem er en af de førende unge forfattere i dagens USA, og denne generationsroman anses for at være hans hovedværk

Lad kun verden tumle sig

Colum McCann

Stor amerikansk roman om et overjordisk vovestykke og om nogle af de skæbner fra myreturen New York, som bliver vidner hertil.

Vinder af the International DUBLIN Literary Award 2011.

Den flammende verden

Siri Hustvedt

Begavet roman om kunst, kærlighed og kønskamp. Siri Hustvedt er tilbage med en kollage af stemmer fra den følsomme, frygtelige og farlige kunstnerverden i New York.

Den faldende mand

Don DeLillo

Eminent og bevægende roman om den undtagelsestilstand, en familie sættes i, da faderen overlever terrorangrebet på World Trade Center.

Jazz

Toni Morrison

Sørgmodig, melankolsk, oprørsk, sprudlende og dramatisk. Hvad musikken plejer at give os af følelser, formår Morrison at give os i bogform.

Forestillinger om Ana Ivan

Mikkel Rosengaard

Den rumænsk fødte performancekunstner Ana Ivan fortæller i New York om sin families opvækst i Rumænien til en dansk kunst praktikant. En skæbnefortælling som udspilles på flere kontinenter og med tiden som en variabel størrelse.

Det år vi gik til begravelser

Henriette Rostrup

Jewel arbejder på et forlag i New York, men vejen dertil har været svær og har hun fundet sit eget jeg?

Nemesis

Philip Roth

Fantastisk roman, der behandler store psykologiske og filosofiske spørgsmål i en gribende historie om polioepidemien i USA i 1940’erne.

Raseri

Salman Rushdie

Den amerikanske livsstil er taget på kornet i denne "rasende" gode roman af Salman Rushdie udgivet kort før 11. september 2001.

Thomas Alsop

Chris Miskiewicz

Tegneserie. Thomas Alsop er rockmusiker, mediesensation og magiker med den opgave at beskytte Manhattan imod mørkets kræfter. Fundet af et gammelt skib under de faldne tvillingetårne bliver starten på en farlig sag.

One Fifth Avenue

Candace Bushnell

I en mondæn ejendom i New York skifter en lejlighed beboere, og så kommer der ellers gang i sladder, intriger og partner-udskiftning - Sydstatspigen Lola er midtpunktet og det er ikke kedeligt!

New York

Edward Rutherfurd

New Yorks historie fra byens fødsel i 1600-tallet og frem til i dag beskrevet gennem historiske begivenheder og fiktive personer