Logo
Bogliste

Musik

Romaner kan tale til alle sanser. Hvis en forfatter formår at få læseren til at opleve med både smags- lugte- høresansen er det romankunst på højeste plan. Romanerne på denne liste kredser alle på et eller andet niveau om musikken, så læn dig tilbage og læs og lyt.

Bøger på listen

Løb, rose, løb

Dolly Parton

En fin og barsk historie om mod og musik og kampen for at få lov at eje sine egne ord.

Pigen i violinen

Knud Romer

Knud Romers tredje roman er et inderligt og alvorligt eventyr. En stærk roman om kunstens forførelse, undertrykkelse og om tvangsneurotisk disciplin.

Tritonus : en skærgårdsfortælling

Kjell Westö

Stærke psykologiske portrætter af to mænd sidst i 50’erne, der har musikken tilfælles og mødes i en lille by i den finske skærgård.

Kompas

Mathias Énard

En rundrejse i Mellemøsten, klassisk musik og orientalisme, fyldt til bristepunktet med viden og kultur.

Tæskeholdet banker på

Jennifer Egan

Jennifer Egans Tæskeholdet banker på er en samtidspromenade i litterær coolness med fortiden som en mere autentisk lort.

Vinder af Pulitzerprisen 2011.

Havblik

Kristín Marja Baldursdóttir

Musik og barsk natur væves flot sammen i denne veloplagte, humoristiske og rørende roman fra Vestfjordene i Island.

Beatles

Lars Sꜳbye Christensen

Generationsroman om at være ung i 60erne i Oslo med Beatles som rød tråd i historien og det norske nej til EF som afslutning.

Tidens støj

Julian barnes

Komponisten Sjostakovitsj kom i unåde hos Lenin med sin første opera. Det blev starten på en angstvækkende tilværelse. Barnes romanbiografi skildrer frygt og rædsel.

Den fattige spillemand

Franz Grillparzer

'Den fattige spillemand' er en smuk, bedrøvelig og uudgrundelig historie.

Måske en dag

Colleen Hoover

Når hjerte rimer på smerte. Hjerteskærende break up historie i en sanselig og meget smuk roman om kærlighedens vildveje og musikkens inderste væsen.

Shotgun Lovesongs

Nickolas Butler

Fire mænd og en kvinde er vokset op sammen i en lille by i USA's midtvest. De er nu i trediverne og deres venskab og livshistorier skildres med udgangspunkt i tre bryllupper.

Med dæmpet stemme

Célia Houdart

Stemningsfuld og diskret roman om den musikalske Gil, der rammes af en nærmest mirakuløs åbenbaring. Læsværdig historie - ikke mindst for interesserede i klassisk musik og opera.

Vækkelse

Stephen King

Produktive King har igen leveret et pragtstykke med fokus på tro, liv og død og livet efter døden. Historien er voldsomt fascinerende, overbevisende og underholdende.

Nocturner. Fem fortællinger om musik og skumring

Kazuo Ishiguro

'Nocturner' er en novellesamling med følsomme, groteske og ofte uforløste kompositioner over mellemmenneskelige relationer, drømme og musikalske ambitioner.

Sådan opfinder man en pige

Caitlin Moran

Knivskarp, underholdende og levende roman  med tydelige spor af forfatterens eget liv.

Jeg bekender

Jaume Cabré

Den intelligente universitetslærer Adrià Ardèvol fra Barcelona fortæller sin historie til sin elskede.

Hr. Mozart vågner op

Eva Baronsky

Musikalsk og lidenskabelig historie om Mozart, der uden for sin tid komponerer videre.

Hønsehunde

René Fredensborg

Så er der dømt sex, drugs & rock n´ roll med 140 km i timer op gennem Jylland. Der er Bon Jovi på bilradioen, sprit i blodet og et vanvittigt eventyr i vente.

Natjager

Jeppe Krogsgaard Christensen

En ung mands ihærdige jagen efter en ny og anden tilværelse og en identitet, som matcher hans ungdommelige drømme.

Juliet, nøgen

Nick Hornby

Idoldyrkelse, kærlighed og humor i en herlig cocktail dominerer romanen om Tucker Crowe.

Til musikken

Ketil Bjørnstad

En roman om musikken som den dybe, forløsende sjælelige faktor.

Lea

Pascal Mercier

En stærk og bevægende roman om forholdet mellem far og datter, om to midaldrende mænds tilfældige møde og om musik som besættelse.

Elven

Ketil Bjørnstad

Smuk fortælling om den store lidenskab for musik og kvinder, hvor en ung mands søgen i livet fører ham gennem sorg og savn, men også lader ham opdage fortryllelse og kærlighed.

Beatlemanifestet

Einar Már Guðmundsson

Noder og unoder i Reykjavik. En charmerende og velskrevet historie om drenges liv og verden i 1960'ernes og 1970'ernes Island.

Hildegard

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

En litterær biografi, der får en af de største kvindeskikkelser fra middelalderen til at træde lyslevende ud af historiens mørke.

Doktor Faustus

Thomas Mann

I beskrivelsen af en genial komponists pagt med djævelen giver forfatteren en dybtgående kritik af det tyske nationalsocialistiske samfund.

Populærmusik fra Vittula

Mikael Niemi

En varm og humoristisk bog om Matti og vennen Niila, der vokser op i det yderste Nordsverige i 1960'erne og 1970'erne.

The piano

Jane Campion

Ada kommer til New Zealand med sin datter og møder en ægtemand som ikke forstår hendes passion for klaveret. Men det gør naboen, som også forstår at få Ada til at åbne sig, med katastrofale følger for alle.

Møde i mol

Lisbeth Nebelong

Umiddelbart op til sin 50 års fødselsdag, indleder Lisa en rejse mod sit sande jeg og sine drømme. Rejsen fører hende fra Danmark, over Norge til Færøerne, hvor hun tilbragte sin ungdom og efterlod sit livs kærlighed.

Kald mig Liva

Sven Holm (f. 1940)

Liva Weel var 20'ernes sprudlende og lysende revydronning. Hendes fortolkninger af PH's, Kai Normann Andersens og Kjeld Abells viser står i dag lige så stærkt som dengang. Men hendes liv var ikke kun en dans på roser. Hun sled sig op kun 55 år gammel.

Præludier

Peer Hultberg

Med 'Præludier' skriver Peer Hultberg sig ind i 90’erne og står generelt i en position som en sprogligt eksperimenterende forfatter, der aldrig taber den gode historie af syne.
Originaludgave: 1989