Logo
Bogliste

Romantiske bøger, der er blevet til TV-serier

Oplev originalen bag din yndlingsserie eller find en helt ny serie at binge-watch efter at have vendt sidste side.

Fra bittersøde kærlighedshistorier til lidenskabelige romancer, disse bøger har inspireret nogle af de mest elskede serier på vores skærme. De har bragt os til tårer, givet os sommerfugle i maven og holdt os vågne natten lang, ivrige efter at læse bare én side mere - se bare én episode mere.

Bøger på listen

Samme dag næste år

David Nicholls

En eminent lille lækkerbisken der vækker mindelser om ’Da Harry mødte Sally’ og Nick Hornbys forfatterskab,  men som alligevel er sin helt egen!

Bridgerton - den ugifte hertug

Julia Quinn (f. 1970)

En snedig plan, der fører til et ægteskab fyldt med romantik, begær og skænderier. Kærlighed og ens bedste vens lillesøster er ikke altid en god kombination. 

Heartstopper

Alice Oseman (f. 1994)

Første bind på dansk i ultrapopulær og fremragende graphic novel-serie, der har gået sin sejrsgang i mange lande.

Belgravia

Julian Fellowes

Forfatteren bag Downton Abbey har skabt en ny skøn historie, der stiller skarpt på skandaler, intriger, kærlighed, hemmeligheder og magtkampe i 1800-tallets London.

Stolthed og fordom

Jane Austen

Dengang et blik var nok til at få et hjerte til at smelte. Hertfordshire i 1800-tallets England danner ramme for Jane Austens romantiske roman Stolthed og fordom.

Outlander - den engelske kvinde

Diana Gabaldon

Bedre historisk underholdning skal man lede længe efter.

Filmatiseret som "Outlander" i 2014, instrueret af Metin Hüseyin m.fl. 

Emma

Jane Austen

Hun er ufejlbarlig, i al fald i egen indbildning. Hun er magtfuld og synes, at det er naturligt. Hun er rig og mener, at det er som det bør være.

Normale mennesker

Sally Rooney

En fascinerende, vrangvendt Romeo og Julie-fortælling, hvor to unge har en intens forståelse og kærlighed, men hverken tør tro på kærligheden eller tillade den plads.