Logo
Bogliste

Krimi- og spændingsromaner, der er blevet til tv-serier

Hver titel på listen er et vidnesbyrd om den mørke fascinationskraft, der ligger i at løse mysterier, udforske det menneskelige psykes skyggesider og afsløre hemmeligheder gemt i dybet. 

Disse bøger har lagt kimen til nogle af de mest omtalte serier, hvor hver episode fletter sig sammen til et net af intriger og uforudsigelige plotvendinger, der fastholder dig til det sidste.

Tag plads i detektivstolen.

Bøger på listen

Pigerne fra Englandsbåden

Lone Theils

Veldrejet krimidebut baseret på virkelige hændelser. 

Oxen - De hængte hunde

Jens Henrik Jensen

Hvem er ven og hvem er fjende? Det er det store spørgsmål i Jens Henrik Jensens stærke og meget underholdende krimiserie.

Top dog

Jens Lapidus

Forfatterens nyeste trilogi afsluttes med bravour, og selvom plottet ikke holder hele vejen, er der tale om superb underholdning af den hårdkogte slags.

Fangeleg

Kim Fupz Aakeson

Gennem tre fængselsbetjente åbner Kim Fupz Aakeson døren til et lukket miljø både indenfor og udenfor murene i en træfsikker roman.

Station 11

Emily St. John Mandel

Fremragende, dystopisk roman om menneskehedens undergang.

Du

Caroline Kepnes

Velkomponeret og ubehageligt fængslende psykologisk thriller om besættelse, vrangforestillinger og psykopati forklædt som kærlighed.

Kastanjemanden

Søren Sveistrup

Søren Sveistrups første krimi er en helstøbt historie og et velfortalt værk med et umage makkerpar og en uhyggelig og barsk krimigåde.

Små påsatte brande

Celeste Ng (f. 1980)

Facaden krakelerer i det bedre borgerskab i dette medrivende drama om hemmeligheder, skrøbelige familiebånd og bristede illusioner.

Sherlock Holmes' eventyr

A. Conan Doyle

Violinspillende, kokain-misbrugende, knivskarp og lynhurtig. Hvem taler jeg om? Elementært, min kære Watson. Sherlock Holmes, naturligvis.

Originaludgave: 1892

Hvor flodkrebsene synger

Delia Owens

2019's store amerikanske roman er en uforglemmelig og bittersød fortælling om svigtede skæbner, bristede hjerter og et gådefuldt mord i 60’ernes North Carolina.

Byen brænder

Garth Risk Hallberg

Bogens titel refererer til den berømte strømafbrydelse i New York 1977, som er centrum for begivenhederne i denne mageløse og forunderlige fortælling om storbyen og dens indbyggere.

Store små løgne

Liane Moriarty

Tre kvinder bliver ført sammen, da deres børn begynder i skole. Omkring dem udspiller sig små og store dramaer, og selv de bedste familier gemmer på hemmeligheder

Den våde fisk

Volker Kutscher

Genudgivelse af Kutschers roman, der foregår i Berlin anno 1929. Her er korrupt politi, gryende nazibevægelse og nationalistiske ønsker om hævn efter 1. Verdenskrig.