Logo
Bogliste

Historiske romaner, og klassikere der er blevet til tv-serier

Tag en pause fra nutiden og lad disse tidstestede bøger guide dig gennem historiens stisystemer og klassisk fiktion.

For jer, der har set historien folde sig ud i dramatiske serier, her er chancen for at læse og opleve de detaljer, intriger og intime portrætter, som kun litteraturen kan tilbyde.

Bøger på listen

Outlander - den engelske kvinde

Diana Gabaldon

Bedre historisk underholdning skal man lede længe efter.

Filmatiseret som "Outlander" i 2014, instrueret af Metin Hüseyin m.fl. 

Belgravia

Julian Fellowes

Forfatteren bag Downton Abbey har skabt en ny skøn historie, der stiller skarpt på skandaler, intriger, kærlighed, hemmeligheder og magtkampe i 1800-tallets London.

Krig og fred

Lev Tolstoj

Napoleonskrigene danner baggrund for Tolstojs slægtsroman og skarpe beskrivelser af aristokratiets forlorne byliv og krigens meningsløshed.

Originaludgave 1864-69

Den våde fisk

Volker Kutscher

Genudgivelse af Kutschers roman, der foregår i Berlin anno 1929. Her er korrupt politi, gryende nazibevægelse og nationalistiske ønsker om hævn efter 1. Verdenskrig. 

Bridgerton - den ugifte hertug

Julia Quinn (f. 1970)

En snedig plan, der fører til et ægteskab fyldt med romantik, begær og skænderier. Kærlighed og ens bedste vens lillesøster er ikke altid en god kombination. 

Den underjordiske jernbane

Colson Whitehead

Der er skrevet meget om slaveriets grusomme historie, men sjældent så litterært vellykket og medrivende som i denne roman. 

Vinder af Pulitzerprisen 2017.

Stolthed og fordom

Jane Austen

Dengang et blik var nok til at få et hjerte til at smelte. Hertfordshire i 1800-tallets England danner ramme for Jane Austens romantiske roman Stolthed og fordom.

Pachinko

Min Jin Lee

Stor og betagende fortælling om en koreansk familie gennem fire generationer. Om kultur, traditioner og det at leve som udstødt og foragtet.

Rebecca

Daphne Du Maurier

Sansemættet og atmosfærefyldt roman om kærlighed, jalousi og had, der rækker ud over graven.

Originaludgave: 1938

Emma

Jane Austen

Hun er ufejlbarlig, i al fald i egen indbildning. Hun er magtfuld og synes, at det er naturligt. Hun er rig og mener, at det er som det bør være.