Logo
Bogliste

Fantasy romaner, der er blevet til tv-serier

Til dig, der har fulgt med heltenes rejser, kæmpet ved deres side og spejdet efter hemmeligheder i tv-seriens omskiftelige riger, er det nu tid til at vende tilbage til kilden. 

Hver bog på denne liste er proppet med detaljer, dybere historier og de originale visioner, som tv-serierne er baseret på.

Bøger på listen

A Discovery of Witches - Heksenat

Deborah Harkness

Vidunderlig og fortryllende fantasy for voksne - en historie om hekse, vampyrer, dæmoner og mennesker spundet ind i medrivende historie om et forhekset gammelt manuskript og forbudt kærlighed.

Grisha - pigen og mørkningen

Leigh Bardugo

Fremragende eksempel på en veludført fantasyroman for unge. En spændende verden spækket med magi, onde kræfter og ikke mindst altovervindende kærlighed.

Det gyldne kompas. Bind 1

Stéphane Melchior

Lyra - 11 år og forældreløs - kommer på sporet af noget mystisk og uhyggeligt, da flere og flere børn forsvinder. Løsningen findes måske højt mod nord, mellem panserbjørne og flyvende hekse

Kampen om tronen

George R. R. Martin

Endelig foreligger et af fantasy-genrens hovedværker på dansk, første bind indeholder alt hvad hjertet kan begære af fantasi, magtkampe, kærlighed, helte og skurke.

The Witcher - det sidste ønske

Andrzej Sapkowski

Hver eneste side er fyldt med underfundige påhit og eventyrlige skabninger. Bestsellerserien bag The Witcher begynder lovende.

Magikerne

Lev Grossman

Fascinerende fantasyfortælling om magi, bedrag og uhyggelige hemmeligheder er dyster læsning og ikke for børn.

Brevet til kongen

Tonke Dragt

Klassisk fantasy fra 1962 er genudgivet i anledning af en ny spektakulær TV-serie fra Netflix. TV-serien har peppet historien noget op, men bogklassikeren kan sagtens stå alene.

Fortællinger fra Ringen : tales from the Loop

Simon Stålenhag

Et sublimt dekoreret science fiction eventyr.

Fagre nye verden

Aldous Huxley

Menneskeligheden vendes på hovedet under et totalitært styre, hvor biologisk kontrol og masseproduktion udgør samfundets fundament. 

Originaludgave 1932

Tjenerindens fortælling

Margaret Atwood

Margaret Atwoods rystende skildring af et forrykt mandsdomineret samfund er en must read

Station 11

Emily St. John Mandel

Fremragende, dystopisk roman om menneskehedens undergang.