Logo
Bogliste

Modtagere af H.C. Andersen Litteraturpris

Den internationale H.C. Andersen Litteraturpris hylder forfattere, hvis værker afspejler den kreative ånd og fortællekunst, som kendetegnede Danmarks eget litterære ikon, Hans Christian Andersen

I 2024 tildeles den canadiske forfatter Margaret Atwood H.C. Andersen Litteraturpris for hendes brug af myter, eventyr, fantastiske og spekulative fortællinger til at belyse nutidige politiske problemstillinger samt for at hæve såkaldt spekulativ fiktion til en højere kunstform. 

Prismodtagerne inkluderer navne som Karl Ove Knausgård, Isabel Allende og Salman Rushdie - alle har de beriget den litterære verden med historier, der udvider grænserne for vores fantasi og forståelse, præcis som H.C. Andersen gjorde det.

Bøger på listen

Tjenerindens fortælling

Margaret Atwood

Margaret Atwoods rystende skildring af et forrykt mandsdomineret samfund er en must read

Gileads døtre

Margaret Atwood

Med humoristisk bid og sans for overraskelser vender Atwood op og ned på det klaustrofobiske univers og giver helt nye synsvinkler på historien om Gilead.

Min kamp 1. bog

Karl Ove Knausgård

'Min kamp' provokerer, vækker til eftertanke og er et unikt eksempel på, at ekstrem selviscenesættelse ikke bare kan skabe populistiske reality-shows, men også stor kunst.

Det tredje rige

Karl Ove Knausgård

Karl Ove Knausgårds tredje bog i serien om Morgenstjernen lyser af storslået spænding og er den bedste indtil videre.

Kafka på stranden

Haruki Murakami

I nutidens Japan forenes to skæbner tilfældigt: den unge Kafka Tamura, en intellektuel, der føler sig hjemme i et bibliotek og den gamle Nakata, en analfabet, der elsker naturen og kan tale med katte - Ved mødet genopstår deres historier på magisk vis.

Mystiske fortællinger fra Tokyo

Haruki Murakami

Er det virkelig en Murakami-novelle, hvis man ikke blander tab og sorg med surfere og talende aber?