Logo
Bogliste

Samfundskritiske essays

Essays tilbyder en unik mulighed for forfattere at dykke ned i komplekse emner, skære igennem støj og tilbyde skarpe, kritiske indsigter.

Inden for samfundskritiske essays bliver denne skarphed særlig tydelig. Her tages der fat om nøglerne til vores samfunds mest brændende udfordringer, og læseren inviteres med på en reflekterende rejse gennem aktuelle temaer, kontroverser og debatter.

Bøger på listen

Dette er vand

David Foster Wallace

Skarpt, underholdende og skræmmende godt. En god indføring i Foster Wallaces syn på sine amerikanske medborgere og ikke mindst hans skarpe iagttagelsesevner.

Bjælken i mit øje

Carsten Jensen

Carsten Jensens debatbog om krig, terror, vold og ondskab giver nye vinkler på komplekse emner. Det er tankevækkende gods, der italesætter de destruktive elementer i verden.

De anstændige

Frederik Stjernfelt og Jens-Martin Eriksen

Skal vi tillade, at ytringsfriheden står i skyggen af islam? ’De anstændige’ er en af de måske vigtigste bøger om ytringsfrihed i dette årti.

Jeg kommer aldrig til at se verden igen

Ahmet Altan

Frihed på tryk. Fængslet forfatter har skrevet en grufuld og gribende essaysamling om livet bag tremmer i et stadigt mere autoritært Tyrkiet.

Europas ambassade

Jens Christian Grøndahl

Europas udfordringer i forbindelse med de store flygtningestrømme udfoldes i et velskrevet rejseessay, som til tider bliver en lang vandring frem mod pointerne.

Kongen bukker og dræber

Herta Müller

Rystende beretninger om undertrykkelse, fornedrelse, diktatur og angst.

Hovedspringere : om mennesker på flugt og kunsten at modstå tyngdekraftens fristelse

Carsten Jensen

Jensen er en markant stemme i indvandrerdebatten og her med en række ætsende skarpe essays, der hudfletter den gængse danske holdning til flygtninge.

Kældermennesker

Carsten Jensen

109 små tekster med kommentarer til nutidens populistiske strømninger og tendenser af den skarpe, intellektuelle og utrættelige samfundsdebattør.