Logo
Bogliste

Putins Rusland

Vladimir Putin har været i spidsen for det russiske folk i mere end to årtier. Med Ruslands invasion af Ukraine har præsidenten skabt frygt i Vesten og sat gang i spekulationer om, hvem han egentlig er, og hvad han vil. Har han kastet et helt kontinent ud i krise, fordi han vil bringe det nye Rusland tilbage til den storpolitiske tyngde, som Sovjetunionen havde?

I disse bøger kommer man nærmere et svar, der omhandler, analyserer og kritiserer Putins rolle på meget forskellig vis og bidrager med viden og baggrund om hans krigsførelse og livet i Putins Rusland.

Bøger på listen

Troldmanden fra Kreml

Giuliano Da Empoli (f. 1973)

Uhyggelig, men litterært opløftende og oplysende roman om Vladimir Putin og hans nærmeste rådgiver, manipulation og rå politisk magt.

Putins krig - Rusland mellem styrke og svaghed

Niels Bo Poulsen

Nuanceret analyse af baggrunden for krigen i Ukraine og fremtidsscenarierne er historieformidling på højeste niveau.

Jeg, Putin

Samuel Rachlin

Rachlins skarpe og indsigtsfulde analyse af Putin som politiker og statsleder er et væsentligt bidrag til litteraturen om Putin.

Sådan starter man en revolution

Nadja Tolokonnikova

Tolokonnikova beskriver sin karriere i det politiske og feministiske punk-rock-band Pussy Riot og giver et indblik i, hvordan det er at være aktivist i Putins Rusland.

Secondhand-tid

Svetlana Aleksijevitj (f. 1948)

Den belarusiske systemkritiker Aleksijevitj fortællinger fra det lille menneskes liv under det sovjetiske kapitel af verdenshistorien er litteratur af den helt store slags.

Snestormen

Vladimir Sorokin

Russisk litteraturs enfant terrible Vladimir Sorokin er kendt for sin beske kritik af Putins Rusland.

Djævelen i hullet

Leif Davidsen

En klassisk Leif Davidsen roman tilbage i det Rusland, han kender og elsker. Romanen befolkes af gamle koldkrigere, kyniske politikere og kloge kvinder.

Dobbeltspil i Odessa

Mogens Blom (f. 1956)

Rasende spændende bog udstiller dansk diplomatis uformåenhed over for storkapitalens interesser, herunder danske bankers hvidvaskning af korruptionsgevinster.