Logo
Bogliste

11. september 2001

For mange mennesker står datoen den 11. september 2001 stærkt i erindringen. Den dag blev USA ramt af et terrorangreb med fire kaprede fly, der resulterede i flere tusinde døde og massive ødelæggelser. Verden over kunne man følge med på tv-skærme, der viste billeder af bygningerne World Trade Center og Pentagon, hvor flyene havde ramt, og varslede et dystert kapitel i forholdet mellem Vesten og Mellemøsten.

Romanerne på denne liste omhandler og inddrager terrorangrebet i 2001 på forskellig vis.

Bøger på listen

Ekstremt højt & utrolig tæt på

Jonathan Safran Foer

Ekstremt rørende roman om en ikke helt almindelig 9-årig dreng, der har mistet sin far under terrorangrebet på World Trade Center.

 

Den faldende mand

Don DeLillo

Eminent og bevægende roman om den undtagelsestilstand, en familie sættes i, da faderen overlever terrorangrebet på World Trade Center.

Terrorist

John Updike

En underholdende og nådesløs skildring af den amerikanske middelklasse giver baggrunden for en potentiel selvmordsterrorist.

Da Gud var en kanin

Sarah Winman

Rørende fortælling om familierelationer og om barndommens altafgørende betydning for resten af livet i helstøbt debutroman, hvor 9/11 får uventede konsekvenser.

Den tredje bror

Nick McDonell

Mikes tilværelse går i opløsning, samtidig med at katastrofen indtræffer 11. september 2001.

Åben By

Teju Cole

Fortælleren skaber en fortættet stemning, mens han vandrer i New Yorks gader. Han tænker over livet, historien, 9/11’s indvirkning på verden, væggelus og venskab. 

Brændte skygger

Kamila Shamsie

Fængslende roman om hvordan krig og konflikter spiller ind i to familiers hverdag gennem tre generationer.

Den tyske pige

Armando Lucas Correa

Denne velfortalte spanske debutroman gør indtryk med sit budskab om, at historien gentager sig.