Logo
Bogliste

The International Booker Prize

Den internationale Bookerpris 2023 gik til den bulgarske forfatter Georgi Gospodinov og engelske oversætter Angela Rodel.

Georgi Gospodinov tager læseren med på en tidsrejse i vinderromanen Tidsskjul. Mesterværket fortjener vores dybeste anerkendelse, og vi anbefaler alle litteraturelskere at læse 'Tidsskjul'. Læs mere om værket her. 
 

The International Booker Prize

Den internationale Bookerpris er en årlig litteraturpris, der blev indført i 2004.

Prisen blev oprettet for at anerkende det bedste af internationalt oversat fiktion fra hele verden og uddeles ligeligt mellem forfatteren og oversætteren af det vindende værk.

Prisen er også en anerkendelse af oversætternes afgørende rolle i at gøre disse værker tilgængelige for læsere over hele verden. Uden oversætternes evner ville mange af disse værker ikke nå et bredere publikum, og den internationale litteratur ville være meget fattigere for det. Med prisen følger 50.000 pund som forfatteren deler med sin engelske oversætter.

Nogle af de tidligere vindere, hvis værker er blevet oversat til dansk, er hollandske Marieke Lucas Rijneveld for Aftenens ubehag, skotsk-amerikanske Douglas Stuart for Shuggie Bain og den sydkoreanske forfatter Han Kang for Vegetaren.

Vi har samlet nogle af de nyeste prisvindere fra både The Booker Prize og The International Booker Prize, der er oversat til dansk. 

Bøger på listen

Tidsskjul

Georgi Gospodinov

Den bulgarske forfatter Georgi Gospodinov er årets modtager af den internationale Bookerpris. Han hædres for sin mesterlige roman 'Tidsskjul'.

Aftenens ubehag

Marieke Lucas Rijneveld

Modtageren af den internationale Bookerpris 2020 er en uafrystelig, stemningsmættet roman om en families sorg og barndommens tanker om liv og død.

Shuggie Bain

Douglas Stuart

En stor, hjertegribende og barsk fortælling fra 80’ernes Glasgow om en opvækst på samfundets bund og en søns ufravigelige kærlighed til sin alkoholiserede mor.

Pige, kvinde, andet

Bernardine Evaristo

Et polyfonisk værk om køn, race, seksualitet og klasse fortæller om og spidder med en sprudlende lethed, humor og vid det moderne flamboyante kvindeliv i London.

Gileads døtre

Margaret Atwood

Med humoristisk bid og sans for overraskelser vender Atwood op og ned på det klaustrofobiske univers og giver helt nye synsvinkler på historien om Gilead.

Rejsende

Olga Tokarczuk

I 'Rejsende' væves et utal af historier og betragtninger sammen til en storslået mosaik. En rejse ændrer altid et eller andet. En bog man ikke lige bliver færdig med.

En hest kommer ind på en bar

David Grossman

200 siders tvivlsomme jokes og en deroute så intens, at man har lyst til at se den anden vej og alligevel er nødt til at læse videre. David Grossman modtog The Man Booker Prize 2017 for 'En hest kommer ind på en bar'. 

Vegetaren

Han Kang

Kroppens kødelighed transformeres til et udtæret legeme i et nøgent protestskrig mod kroppens og samfundets fængsel i dette makabre og gådefulde portræt af en ung kvinde. 

Modstandens melankoli

Laszlo Krasznahorkai

Ungarske Lászlo Krasznarhorkai udkommer for første gang på dansk med en grum men også barok komisk roman om vold, terror, totalitarisme og massernes magt.