Logo
Bogliste

Danske noveller 2021-2025

Kort men godt! Her et udvalg af gode, danske novellesamlinger udgivet mellem 2021-2025. 

Bøger på listen

Små stød

Ane Riel

Ane Riel debuterer som novelleforfatter med en række skæve historier om livets stød, der skubber til tilværelsens trygge kurs.

Den svenske konges hemmelige marmeladeopskrift - og andre fortællinger

Knud Romer

Novellesamling med 16 magiske historier fra ind- og udland med fokus på både det hjemlige og det fremmede, barndommen og alderdommen - og livet derimellem. For voksne læsere af finurlige noveller

Ud af ti mænd

Jesper Wung-Sung

Jesper Wung-Sung sætter fokus på tidens mænd i fint spundet, substantiel og klog novellesamling.

Se en sidste gang på alt smukt

Kristin Vego

Vego skaber stemningsbilleder i øjeblikke, hvor intet længere kan være det samme og sætter ord på tiden mellem ung og voksen, hvor livet former sig, uden man opdager det. 

Sorgens balalajka

Jens Blendstrup

Skæve og originale noveller underholder og sender læseren på koldbøttetur i tilværelsen. Samlingen rummer dyb, tragisk komik og en befriende uforudsigelighed.

Midlertidig opvartning

Sissel Bergfjord

Menneskeskæbners glæder og sorger bag hækkene i en haveforening. Det er både tragikomisk, alvorsfuldt og med et godt blik for livets store og små udsving.

Fire fortællinger om kærlighed

Trine Andersen (f. 1969)

Mødet mellem mennesker giver glimt af håb, inden katastroferne styrer verden mod det totale sammenbrud i fire barske fortællinger om klima- og flygtningekrisen.

Omsorgsdage

Pernille Abd-el Dayem

Pernille Abd-El Dayem har skrevet en litterær vuggevise, der giver et sprogligt kram og luller læseren ind i en næsten hypnotisk tilstand.

At stoppe en flod med to hænder : noveller

Elvin Misimović (f. 1991)

14 noveller om almindelige mennesker, der oplever verden på ualmindelige måder. For dem, der holder af noveller om det, almindelige mennesker kæmper med