Logo
Bogliste

Kvinder i kamp

Den fortsatte debat om ligestilling mellem kønnene kører på højtryk i nye udgivelser. 

Litteraturen giver vinkler til kvindernes kamp for ligestilling, ligeværd og lige muligheder. Det gælder både fagbøger med ny forskning og skønlitterære indspark med stærke personlige vinkler.

Bøger på listen

Kort over hende

Inger Christine Løwe & Sidsel Welden

Bogen åbner vores øjne for en række af danmarkshistoriens oversete kvinder og lander et mellemgodt sted mellem historisk guidebog og erindringer.

Damer der var for meget

Sara Alfort

Alle bør læse Sara Alforts biografiske værk om de vilde damer, der skubbede til grænserne og var foregangskvinder i ligestillingskampen.

Argumenter imod kvinder

Birgitte Possing

Vigtig bog, fyldt med markante citater, dokumenterer på underholdende vis, hvordan kvinder i kampen for ligestilling er blevet mødt med fordomme og ydmygelser.

Kvinde kend din historie

Gry Jexen

En vigtig bog om nogle af alle de fantastiske foregangskvinder, der har banet vejen for frie kvinder.

11%

Maren Uthaug

Maren Uthaugs fabulerende fremtidsfortælling sætter tingene på spidsen og kvinderne fri af patriarkatet. Glæd dig til en vild læseoplevelse!

Kærlighedens år

Johanne Mygind

Imponerende og velskrevet debutroman om tre generationer af kvinder, jagten på at finde sig selv, frihed, lighed og prisen for det hele.

Voksbarnet

Olga Ravn

Olga Ravn vækker grufulde hekseprocesser frem fra dybet i sin dragende og altsansende roman.

Nu taler jeg : brev til min datter

Rikke Viemose

Rikke Viemose har skrevet et stærkt personligt essay om den sexisme, der har formet hende som kvinde.

SCUM Manifest

Valerie Solanas

En af kvindefrigørelsens mest omtalte tekster fra 1967 er udkommet i ny oversættelse - en rasende og kompromisløs udlægning af patriarkatets magtbegær.

Et åbent øjeblik - da mine mødre gjorde noget nyt

Pernille Ipsen

Spændende og personlig skildring af den danske rødstrømpebevægelse og kvindesagens betydning for den enkelte. 

Suget eller Vasker du vores fuckfingre med dine tårer?

Ida Marie Hede

I den Usikre og Megalomane Landsby i en nær fremtid styrer systemet både kroppes fertilitet, begær og skam. Romanen er lige så bizar, vild og velskrevet som sin titel.

Værelse samlet af kvinder

Katrine Grünfeld

Bolden er på kvindernes banehalvdel i Grünfelds stramt komponerede og fragmentariske roman om skilsmisse, identitet, livskrise og kvindefællesskaber. 

Mødrenes gade

Kristín Marja Baldursdóttir

Kristin Marja Baldursdóttir er en sand mester i at skildre islandske kvinder i forskellige miljøer og tider. Denne gang er scenen henlagt til en gade i Reykjavik i 1960’erne.

Dø, løgn, dø

Mette Moestrup

Digte - I fem dele og suiter udtrykt gennem genre-eksperimenter og klassiske stilarter afsøges især det kvindelige univers - Digtene kredser bl.a. om moderskab, kærlighed, døden og kønnet

Kvinder uden mænd

Shahrnush Parsipur

Mesterlig roman om kvindefrigørelse og -seksualitet i det moderne Iran. Fortællingen om fem kvinders frigørelse er vild, stærk og magisk.

Mit arbejde

Olga Ravn

Anna er forfatter og nybagt mor og bruger skriften i et forsøg på at komme overens med det skrækindjagende ved moderskabet i modigt og storslået værk om skabertrang og angst.

Femø

Anne Brædder

Bogen fortæller fint om den allerførste lejr, men har også historien om rødstrømpebevægelsen med og følger kvindebevægelsen og lejren helt op til nutiden.

Feminisme er -

Alexandra Black

Introduktion til feminismen for unge indeholder både historisk viden og indsigt i de udfordringer, nutidens feminister arbejder med.

Brev til en nybagt forælder

Chimamanda Ngozi Adichie

Adichies bud på at være en feministisk forælder er en både relevant og tankevækkende opfordring til, hvordan man som forælder bør opdrage piger i nutidens samfund.