Anonym (ikke efterprøvet)

Skullfucking af Peder Frederik Jensen

Gennem en digtmonolog fremskrives individets indre dæmoni. Som tankeeksperiment og samfundskritik er værket interessant, men ikke sprogligt.

Fremragende spansk krimi

Lorenzo Silva er et stort navn i Spanien, hvor han har solgt mere end 1 million eksemplarer af sin krimiserie om de to detektiver fra Guardia Civil, Bevilacqua og Chamorro. Den fremmede kvinde har en dansk/spansk kvinde i hovedrollen. Hun er borgmester i en lille by tæt på Valencia ved den…

Mrs. Dalloway af Virginia Woolf

”Mrs. Dalloway sagde, hun selv ville købe blomsterne” er en af litteraturhistoriens mest berømte indledninger. I dag yderligere udødeliggjort af den fremragende film ”The Hours”.

Fem@il. Redigeret af Marie Kraul

16 yngre kvinder diskuterer 'det gode liv' i denne mailroman eller dialogbog, som de selv kalder det. // ” handler om kvinders tanker om og holdninger til mænd, børn, arbejde, sex m.m.Anbefalet af bibliotekar Pernille Lisborg, Frederikshavn Gymnasium og Frederikshavn bibliotek

Middlemarch af George Eliot

Det er nærmest en tidsrejse at læse Middlemarch i nyoversættelsen: at flytte ind, at være som en flue på væggen ved morgenbordet, i damernes boudoir, i præstens studérkammer, hos landlægen, blandt landarbejderne.  

Min mosters migræne af Hanne-Vibeke Holst

"Min mosters migræne" tvinger mig ud af den halvlunkne og lyssky tilværelse som Hanne-Vibeke-fan, jeg må gøre det samme som forfatteren - bekende: Yes! - det er en god bog.