Anonym (ikke efterprøvet)

Dobbeltsyn af Pat Barker

Frygten for terror er blevet en væsentlig del af vores hverdag. Personerne i Pat Barkers seneste roman oplever, hvordan terror påvirker dem selv og deres forhold til andre.

Vi skød også hunde : noveller

Noveller om soldater, officerer, civile og en præst, der alle har været involveret i krigene i Irak og Afghanistan. Fra krigens rædsler til hjemmets ligegyldighed. Hvordan kan de forlige sig med brutalitet, tro, frygt, skyld og overlevelse?

De udvandrede : fire lange fortællinger

Livsfortællinger om Dr. Henry Selwyn, Paul Bereyter, Ambros Adelwart og Max Aurach. De fire jødiske mænd er udvandrede i begyndelsen af 1900-tallet, og mens deres erindringspor kredser om tab og nederlagsfølelse fortælles om samfundets udvikling

I hans øjne så jeg døden

Intens dokumentarisk roman om en krigsveteran, der mister grebet om tilværelsen. En vigtig bog, som man bliver klogere af at læse.

Lyden af en hånd der klapper

En tragisk fortælling om fortidens betydning og en meget poetisk historie om, hvad der driver mennesker ud i handlinger med store konsekvenser.

Mareridt i Berlin

Tysklands nederlag i 1945 er baggrunden for denne lille perle af en roman om de fysiske og mentale ruiner, tyskerne oplevede efter krigen.

Hjem

Velskrevet, lidt langtrukken romandebut om at flygte, elske og hige efter et sted at kalde hjem.

Fodspor

Maja Niemanns tyske kærlighed Hermann bor i det dystre DDR; I 1961 får han at vide, at han har en datter i Danmark og han ønsker at se hende. 3. del af: Skyggespil

De døde og de levende

Danmark under besættelsestiden: kæresteparret Karen og Ebbe studerer jura og deltager i modstandsarbejdet, men efter en fejlslagen aktion må Ebbe til Sverige. Da Ebbe kommer hjem igen efter krigens afslutning, er meget forandret.

Kære Billy

Efter den japanske invasion af Singapore i 1942 forsøger en sygeplejerske at starte et nyt liv efter rædslerne som tilfangetagen, men nogle sår heler bare aldrig Tegneserie - Graphic novel