Anonym (ikke efterprøvet)

Kærlighed.

I de amerikanske sydstatsromaner er der en lang tradition for store dramaer/melodramaer og i Toni Morrisons "Kærlighed" er der også fuld skrue på de store følelser og på de dramatiske effekter. Her er der kærlighed, der udvikler sig til bittert had, mørke familiehemmeligheder, arvestridigheder og…

De udvalgte af Steve Sem-Sandberg

Romanen udspiller sig på institutionen Spiegelgrund, hvor nazisterne placerede rigets overflødige børn. Endnu et rædselsvækkende kapitel fra Anden Verdenskrig der aldrig må gå i glemmebogen.

Nyt fra USA

Listen præsenterer  yngre amerikanske forfattere under 45, der er udgivet i Danmark inden for de sidste 5 år, og som har haft deres amerikanske debut efter 1995.

Frysende våde vejbaner af Jan Sonnergaard

I 1997 brød Jan Sonnergaard gennem den litterære lydmur med sin fremragende novellesamling “Radiator”.Siden har han bedrevet indtil flere glimrende novellesamlinger og en enkelt velskrevet roman.Nu har Sonnergaard atter barslet med en ny bog, denne gang romanen “Frysende våde vejbaner”, der sætter…

Huckleberry Finn af Mark Twain

Hop på tømmerflåden med det litterære makkerpar, Huck og Jim, ned ad Mississippi-flodens dramatiske bugter og bliv beriget af en ultimativ klassiker i amerikansk litteratur! Gå ombord i Mark Twains humoristiske og bevægende selskab med den legendariske ’Huckleberry Finn’, som nu er udkommet i ny blå…

Sammensværgelsen mod de`Medici-familien

Interesserer man sig for renæssancen er det svært at komme uden om Firenze og de Medici-familien, hvor en af de dramatiske begivenheder var Pazzi-familiens sammensværgelse mod Lorenzo de Medici i 1478. Det har jeg haft overfladisk kendskab til, men man kommer tæt på i ”Pazzi-sammensværgelsen” fra…

Uro af Jesper Stein

Hardcore, poetisk, hæsblæsende. Fuldendt krimidebut fra 2200 Kbh N. har det hele – en kompliceret forbrydelse, en nuanceret persontegning og ikke mindst et indfølt portræt af bydelen Nørrebro.

Kære Mai af Merete Pryds Helle

Otte års mail-korrespondance samlet i ét. En beskrivelse af det kapitel i Merete Pryds Helles liv, hvor hun var bosiddende i Italien.

Livet - en brugsanvisning af Georges Perec

Encyklopædisk romanprojekt med 99 kapitler, der hver især udgør en lille brik i et stort puslespil, fortalt af en alvidende og sprudlende fortæller, som man kun kan bøje sig for. Imponerende!

Dybt fald af Karin Slaughter

Dybt fald i første kapitel - Hæsblæsende krimi fra Karin Slaughters hånd! Man bliver væltet bagover i løbet af de første 25 sider, og det er sikkert sådan det føles at være midt i bogens begivenheder! Karin Slaughter tager læseren med på opklaringsarbejde.