Bog

Sumobrødre

Af (
2010
)

Anmeldelse

Ekstreme SUMO BRØDRE

Hvis man er parat til at blive underholdt fra første til sidste side så det bestemt værd at gå i krig med Morten ramslands sidste roman "Sumo Brødre". Det eneste problem er bare at den er alt for hurtigt læst da man kort sagt sluger bogen side for side i hastigt tempo.

"Sumo brødre" handler om den 11 årige Lars, der bor i Paradishaven i starten af 1980erne. Miljøet er et forstadskvarter med et utal af slagsbrødre der bekæmper hinanden med alt hvad de kan og har af formåen.

I bogen følger vi lars og er med i alle de påfund han får tiden til at gå med. Han spiller bl.a. skubtudse-tennis med vennerne, forsøger sig med dyrs evne til at overleve i kummefrysere m.m. alt dette imens at han slås med såvel de andre rødder i området som med sine egne skjulte demoner i form af syner og familiehemmeligheder.

Morten ramsland er genial i sin navngivning af bogens personer. De er ganske enkelt unikke og rammende på en og samme tid. eksempelvis kan nævnes hovedpersonens lillebror "overbiddet" eller nogle af hans evigt frygtede slagsbrødre "det tårnhøje helvede" og "tyrenakken".

Jeg kan varmt anbefale bogen, men må samtidig advare imod at den kan give læseren klukken og en masse flashback...

Bogdetaljer

Forlag
Rosinante
Faustnummer
28211546
Graphic
Camilla Jørgensen
ISBN
9788763814379
Antal sider
254

Brugernes anmeldelser

1 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer
AfLars Navntoft Vejland
tor, 22/04/2010 - 17:55

Jeg har ikke læst noget af Morten Ramsland før. Det bliver der lavet om på! Sumobrødre bliver simpelthen slugt, man skal lige læse lidt mere. Dette er en bog som kan varmt anbefales. Sjældent har jeg læst en bog hvor man sidder og klukker af grin. Alle de gale streger som vores hovedperson kaster sig ud i. Men det er ikke kun sjov det hele, alle de skøre familier bliver godt beskrevet, og familiesammenholdet, eller mangel på samme. En god læseoplevelse.