Bog

Regnbarnet

Af (
2000
)

Anmeldelse

Barndommens lykkeland i Cameroun

25 feb.11

"Regnbarnet" af Francis Bebey er den anden af to af hans romaner, der er oversat til dansk, og mig bekendt det eneste skønlitterære fra Cameroun, der foreligger på dansk.

Vi får et vidunderligt gensyn med barndommens lykkeland, hvor alt endnu var "uopdaget". At børn er en gave og noget af det absolut mest værdifulde, er man ikke i tvivl om efter at have læst Regnbarnet. Den kærlighed drengen Mwana møder fra bl.a sin bedstemor Iyo i landsbyen og senere sin tante Noëlla i hovedstaden Douala er overstrømmende. Samtidig oplever eller genoplever vi gennem Mwanas øjne, hvordan verden åbner sig gennem erfaringer - både de positive og de negative. Det at holde på en hemmelighed kan vise sig umådeligt svært, men hvor andre ville vælge straf, vælger Mwanas familie en kærlig menneskelig iog ndsigtsfuld løsning.

En opfordring til undren og nysgerrighed. Der er brug for meget mere vidensoverføring fra Afrika til Danmark og Europa, så vi ikke glemmer at være mennesker og værdsætte det væsentligste i tilværelsen.

Bogdetaljer

Secondary title
En varm bog. Fra Afrika
Forlag
AKS
Oversætter
Hanne Hastrup
Faustnummer
23089106
ISBN
9788789214450
Antal sider
155

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer