Bog

Padder og krybdyr

Af (
2012
)

Anmeldelse

Lebbe skriver (homofobisk) bog

Lebbe skriver (homofobisk) bog

Jeg havde glædet mig til denne bog. Jeg havde læst artikler om denne bog, og da den kom ind af døren kunne jeg læse det lille resume, som stod på bagsiden: ”Med ætsende sarkasme, morbid humor og en god portion selvironi fremstiller en ung lesbisk kvinde de modstridende følelser og absurde tankerækker, der følger med, når familieforøgelsen ikke begynder i ægtesengen, men derimod på rene markedsøkonomiske vilkår hos den private fertilitetsindustri”

Bogen starter og slutter med en lang række spørgsmål, og der imellem følger vi så denne lesbiske kvinde, der starter med at blive forarget over ar fertilitetsindustrien er en industri, og så går hun derefter i chok gang på gang, over hvordan homoseksualitet har skabt nye firmaer, som for eksempel et firma der sælger queer børnetøj og acessories. Det er på sin vis udmærket, men i stedet for at være en tankefuld forfatter der undres over hvad hun ser, bliver hun forarget. Det er måske det som de sælger som ætsende sarkasme?

Men det kammer over. Totalt!

World outgames, OL for homosexuelle der bliver holdt i København, synes er for queer, for det homomiljø hun synes om. Hun betegner krydstogt rejser for homosexuelle som et freakshow.

Man fornemmer at hun gerne vil definere hvordan homomiljøet skal være, og at det hopper tilbage i skabet, og udlever sin sexualitet hemmeligt. Eller i hvrtfald ikke i offentligheden, hvor hendes øje kan møde dem. For hun bliver mærkeligt nok provokeret af queer!?

Det er mere dette mavegylde bogen indeholder, end arbejde med de tanker man har når man skal have barn. Selvfølgelig tager det hele udgangspunkt i sitautionen, med hende som måske kommende mor, men det ender konstant med at køre ud i en antikapitalistiak homofobi.

Selvfølgeligt er der noget absurd (underholdende?) i at en lesbisk kvinde skriver en bog, som min fætter der er landmand i Thorup imellem Aalborg og Sæby kunne have skrevet, ham der mener at homosexualitet er en psykisk sygdom.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
29158304
ISBN
9788702119558
Antal sider
132

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer