Bog

Ni drager

Af (
2013
)

Anmeldelse

"Ni drager" af Michael Connelly

Handling: Harry Bosch arbejder i LAPD's eliteenhed, den særlige afdeling, der tager sig af de mest indviklede og prekære sager. Et tilsyneladende banalt røveri udvikler sig til drab på en kinesisk butiksejer i South L.A., men da Bosch efterforsker sagen med bistand fra politiets asiatiske enhed, viser mordet sig at have forbindelse til den magtfulde og meget brutale Hong Kong-triade Fjorten K.

Bosch modtager truende opkald om at droppe sagen, efterhånden som han nærmer sig opklaringen. Dem ignorerer han naturligvis - indtil han modtager et videoklip af sin datter Madeline. Den grufulde sandhed rammer ham som et kølleslag: Pigen er blevet kidnappet af klodens mest brutale gangsterorganisation, og Bosch står helt selvforskyldt alene mod overmagten - eller gør han?

 

Som altid når man sammen med Harry Bosch, er man i godt selskab. Harry er den, han altid har været, en lidt ensom ulv, som dog formår at indgå i et team, men helst med ham selv i førertrøjen.

Selv om hans datter Madeleine bor hos sin mor i Hong Kong, er han en god far for hende den store afstand til trods.

Bosch arbejder denne gang med en sag, hvor en kinesisk butiksindehaver er blevet dræbt i sin butik. Drabet sættes i forbindelse med de kinesiske triader, som er en mafialignende organisation, der beskæftiger sig med narkotika, beskyttelse, afpresning, hvidvask af penge, piratkopiering, prostitution, menneskehandel, smugling osv.

Da Bosch’s datter bliver kidnappet i Hong Kong, hvor triaderne også trives i bedste velgående, sættes drabssagen og kidnapningen med det samme i forbindelse med hinanden. Derfor rejser Harry Bosch straks til Hong Kong og sammen med ekskonen og hendes nye kæreste, går de i gang med at lede efter Madeleine. En jagt, som bliver særdeles dramatisk.

Bogen er bestemt god, men den er noget omstændelig, og det varer lidt tid, inden der for alvor kommer gang i dramatikken.

Forfatteren gør en del ud at beskrive, hvordan en politiefterforskning foregår, hvilket er med til at gøre bogen troværdig.

Det troværdige gør sig også gældende, når det gælder personbeskrivelserne.

Bogen giver også en ganske god beskrivelse af det kinesiske miljø i Los Angeles. Ligeledes gives læseren også en indføring i det kinesiske triadevæsen.

En dygtig krimiforfatter formår at overraske læseren. Det gør Michael Connelly også.

4 ud af 5 krimihjerter  

Bogdetaljer

Forlag
Klim
Oversætter
Søren K. Barsøe
Faustnummer
29899606
ISBN
9788771292138
Antal sider
387

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer