Bog

Femail

Af (
2000
)

Anmeldelse

Fem@il. Redigeret af Marie Kraul

01 nov.06
src="https://www.li

16 yngre kvinder diskuterer 'det gode liv' i denne mailroman eller dialogbog, som de selv kalder det. ” handler om kvinders tanker om og holdninger til mænd, børn, arbejde, sex m.m.

Anbefalet af bibliotekar Pernille Lisborg, Frederikshavn Gymnasium og Frederikshavn bibliotek

 

De 16 kvinder, der er mellem 25 og 39 år, diskuterer i denne bog, hvordan det er at være kvinde omkring år 2000. Alle skribenter i ” er med i netværket ’Øst for gener’. I netværket har diskussioner som regel et meget sagligt præg, ofte inspireret af skiftende oplægsholdere.


Men i denne bog har de 16 kvinder besluttet sig for at diskutere ’det gode liv’. De har hver søndag på deres fælles mailingliste lanceret et nyt emne for hinanden (f.eks. mænd, børn, arbejde, sex, penge). Dette emne har alle så kunnet diskutere i en uge, og så er der blevet lanceret et nyt emne.

 

I bogen har kvinderne valgt en form, hvor de i nogle kapitler debatterer et emne to og to, og i andre debatterer alle på kryds og tværs. Sproget er, som det jo er i mails, en blanding af tale- og skriftsprog, og det gør indlæggene levende og dynamiske.


"Fem@il" er ikke beretningen om hverdagslivet for en dansk gennemsnitskvinde”, udtaler Marie Kraul i et interview i Politiken 8. marts 2000. ”Den er skrevet af kvinder, der alle bor i hovedstadsområdet, er veluddannede og har ambitioner og drømme, som de følger en stor del af tiden. Privilegerede ville mange nok kalde os”.

Og ja, det må jeg jo nok give redaktøren ret i, men kvinderne i ” påberåber sig heller ikke at repræsentere danske kvinder generelt, ej heller siger de, at de er oversete kvinder, der endelig er kommet til orde. De er privilegerede kvinder, men derfor har de ret og måske ligefrem pligt til at diskutere kvindeliv, som det leves af nogle omkring år 2000.

Og jeg, en offentligt ansat, 36-årig kvinde i Vendsyssel, kan da sagtens nikke genkendende til mange af tankerne, bekymringerne, frustrationerne, glæderne, sejrene ved at have mand, børn, hus, arbejde, ønsker og drømme som kvinde i det (næsten) nye årtusinde.

Jeg har altid elsket Tove Ditlevsens og Ester Nagels brevveksling, ”Husmor og skribøse”. Dette er en moderne udgave, som er næsten ligeså god.

fotos ...: Søren Svendsen.  Aschehoug, 2000.  273 sider : ill.

 Lån bogen på Bibliotek.dk

Køb bogen

Bogdetaljer

Forlag
Aschehoug
Faustnummer
22934767
ISBN
9788711114469
Antal sider
273

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer