Bog

Dette skønne liv

Af (
2017
)

Anmeldelse

Dette skønne liv af Helen Schulman

10 feb.17

Ét forkert klik med musen og hele tilværelsen styrter i grus for den 15-årige Jake og hans familie.

Familien Bergamot er flyttet fra en lille amerikansk by til Manhattan, fordi manden har fået et nyt højt betalt job. Elizabeth Bergamot har sat sin karriere som kunsthistoriker på pause og er fuldtidsmor til teenageren Jake og den adopterede lillesøster Coco på seks år. Efter en fest får Jake tilsendt en meget fræk video af en lidt yngre pige, der er vild med ham. I afmagt over at have modtaget filmen sender han den uden at tænke sig om til sin bedste ven og i løbet af få timer, er den set et utal af gange overalt i verden. Pigens forældre og skolen anklager Jake, og familien Bergamot ser sig nødsaget til at skaffe sig en meget dygtig advokat og sætte hårdt mod hårdt. Det bliver begyndelsen til enden på et lykkeligt familieliv.

’Dette skønne liv’ beskriver virkeligheden og noget, der kunne ske for rigtig mange unge drenge både i Amerika og i resten af verden. Bogen er højaktuel her i Danmark, hvor vi dagligt hører om unge piger, der har fået nøgenbilleder og videoer offentliggjort på internettet, og hvor politikerne gør hvad de kan for at få bugt med problematikken.

Jeg vil anbefale alle med teenagebørn at læse bogen, der fortæller om hvor let det er for de unge at komme til at gøre noget dumt, der vil få uoverskuelige konsekvenser for en hel masse mennesker. Bogen handler mest om Jakes familie, men man hører også om konsekvenserne for offerets familie. Handlingen er meget koncentreret, og bogen er flot skrevet uden en masse udenomssnak og undskyldninger.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Do Windfeld Sabroe
Faustnummer
51939190
ISBN
9788702152388
Antal sider
241

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer