Bog

Det 3. årtusindes hjerte

Af (
2012
)

Anmeldelse

Det 3. årtusindes hjerte

Forfatterjeget sender virkeligheden ud på havet, og inden havet sender det tilbage skal det lige forbi en masse gentagelser, og efterlader os med spørgsmålet: vil dette gøre menneskets lugtesans stærkere eller svagere?

Ursula Andkjær Olsen holder modsætninger op for hinanden i både gentagelsesskemaer på siderne, men også med gengangne ord, som tårn og fugle. Dette giver en rød tråd igennem de mange temaer, der mange refleksioner, som sætter spot på identitetskrisen i det tredje årtusinde.

Alting flyder (fremad) i denne bog, og man som hun også skriver, vaske sit ansigt i det, og stresse videre til næste side, men heldig vis er der de der Inger Christensen hilsner i gentagelserne, som hverdagsvaner får strømmen til i hvert fald, at strømme et sted hen, selvom man ikke ved hvor.

Man hænger på og får vasket sit ansigt i en kvindes refleksioner om samliv med en ma(æ)nd hun har mødt, til forholdet imellem køn og bare mennesker imellem, en kapitalismekritik.

Som hun skriver: Alle dyrene i skoven kan lugte strømmen af penge/ Alle dyrene i skoven kan lugte strømmen af sprog/ Alle dyrene i skoven kan lugtefødekæderne.

Men det er straks sværere at sætte sig ind som led i fødekæden, og hun må også konstatere: forestillingen om at gud er død gør mig ikke udødelig/ guds død nødvendiggør , at jeg søger uendelighed andre steder./ Guds død giver mig ikke GLORIA/ Guds død frarøver muligheden for at være en.

Men heldigvis er der en løsning, den er desværre som hun formulerer: sandhed og retfærdighed, jeg vil skære deres hjerter ud, forsigtigt, og bruge dem som øreringe, så er jeg pyntet op/ så løber jeg ud på livets bue og køber mig den nødvendige luksus.

Dette er godt håndværk, en kikkertundersøgelse af det 3. årtusindes hjerte, kunne ikke udføres meget bedre.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
29584494
Graphic
Sophia Kalkau
ISBN
9788702131574
Antal sider
216

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer