Bog

Den tynde hud

Af (
2002
)

Anmeldelse

Den tynde hud af Troels Kløvedal

Troels Kløvedal er nok mest kendt for sine rejsebøger og tv-programmer, hvor han sejler verden rundt på Nordkaperen.

Udover at være berejst kan han også kalde sig forfatter da han bl.a. har skrevet flere rejsebeskrivelser, men han har også skrevet “Den tynde hud”, der er en biografi om hans barndom og opvækst, der mildest talt har været temmelig omtumlet.

Troels Kløvedal bliver født i 1943 i København i et hjem, hvor faderen er dyrlæge og moderen er hjemmegående. Det er et ganske priviligeret hjem i de tidlige år, og hans tidlige erindringer er lykkelige.

Forældrenes ægteskab holder dog ikke i længden, for faderen ender med at ønske skilsmisse da han flytter sammen med en langt yngre kvinde, der har været klinikassistent for faderen. Det bliver på alle leder og kanter en grim skilsmisse, der især går ud over børnene.

Børneflokken splittes for alle vinde, for moderen kan i starten ikke forsørge børnene alene, og Troels oplever at bo hos forskellige plejefamilier, på børnehjem og på kostskole. Hans søskende ender ligeledes med at bo hos plejefamilier mens moderen tager en uddannelse som børnehavelærerinde.

Kløvedal er tryg og tilfreds hos sin plejefamilie på Lolland, men længes efter familielivet. Livet på landet er dog ikke lutter idyl, for ved en enkelt lejlighed flygter han til København for at være sammen med faderen, der på en nærmest manisk køretur til Nordjylland forsøger at kidnappe og skjule Troels og hans søster i håbet om, at han kan få forældremyndigheden over børnene.

Først efter flere år kommer alle børn til at bo under samme tag da moderen endelig bliver færdiguddannet.

“Den tynde hud” handler om Troels´ hverdag hos plejefamilier på Lolland og i København. Derudover handler bogen om moderens død, tiden på kostskole og ikke mindst om hans tilværelse mens han stod i lære på værftet i Helsingør.

“Den tynde hud” er en velskrevet og spændende bog, der overbevisende fortæller om verden set med et barns øjne. Alle, der har børn burde i virkeligheden læse denne bog for at opleve, hvordan børn oplever at være kastebold mellem de såkaldte voksne.

Jeg anbefaler bogen på det varmeste fordi bogen er velskrevet og overbevisende.

Bogdetaljer

Secondary title
Gyldendals paperbacks
Forlag
Gyldendal
Faustnummer
24233065
ISBN
9788702012613
Antal sider
257

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer