Bog

Den glade hjemkomsts boliger

Af (
1999
)

Anmeldelse

Den glade hjemkomsts boliger af Leena Lander

Hanna Aalto forsvandt i sommeren 1952, og doktor Bergman fandt en granitblok med røde helleristninger på en ø i Finland.

Dette er blot en lille del af de begivenheder som fandt sted i et lille finsk fiske- og havnebysamfund otte år efter den finske vinterkrig som endte med ærefuldt nederlag til de sovjetiske naboer.

70.000 finske børn var under krigen sendt til plejefamilier i Sverige, og efter "den glade hjemkomst" var mange børn hjemløse og uden familie. Familien Bergman tager den næsten stumme og indesluttede Hanna til sig. 40 år efter disse begivenheder opsøger Lys Bergman - doktor Bergmans datter - Olavi Harjula, som er far til det barn, Lys fik for 40 år siden, og sammen forsøger de at sætte lys på de mystiske omstændigheder.

Gennem en meget elegant romankomposition, hvor Leena Lander klipper mellem fortid og nutid, bliver læseren suget ind i romanens magiske univers.

"Den glade hjemkomsts boliger" har alt, hvad en rigtig god roman skal have: kærlighed, spænding, mystik, flot sprog - og det hele sat ind i en interessant historisk ramme.

Litteratur i verdensklasse.  

Bogdetaljer

Forlag
Rosinante
Faustnummer
22643940
ISBN
9788773574829
Antal sider
338

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer