Bog

Audreys verden

Af (
2015
)

Anmeldelse

Audreys verden af Sophie Kinsella

Audreys verden er ikke som andre 14-årige pigers. Audrey lider nemlig af en invaliderende angst, som forhindrer hende i at gå udenfor sin dør, at tale med fremmede mennesker og at se andre mennesker i øjnene. Hun går ikke i skole, har kun kontakt med sine forældre, sine to brødre og sin psykolog Dr. Sarah og ser kun verden gennem et par store mørke solbriller og et videokamera, som hun bruger til at filme sin familie og deres indbyrdes forhold med. Audreys verden består udelukkende af psykolog Dr. Sarah, sin Daily Mail elskende mor, sin Blackberry optagede far, sin Land of Conquerers (LOC) afhængige bror Frank og sin 4-årige lillebror Felix, indtil en dag, hvor den smilende Linus fanger hendes opmærksomhed og en rejse påbegyndes med at åbne stille og roligt op for den verden, som Audrey hidtil har lukket ude.

Audreys verden er en historie om en pige, hvis liv har taget en forkert drejning. Bogen handler om  konsekvenserne for hendes familie, og hvordan hun og hendes familie kommer videre, samt de sejre og nederlag, som Audreys angst har bragt med sig. Audreys verden er fyldt med humor, laugh-out-loud øjeblikke, samt søde romantiske øjeblikke, som kun pifter bogens lidt tunge emne op. På trods af bogens tunge emne formår Kinsella at gøre emnet let uden at nedgøre det alvorlige i Audreys sygdom. Både de hårde, søde og vanskelige øjeblikke er alle en del af livet med angst og er alle en del af Audreys verden.  

Et must-read for bogelskere, der elsker dybtfølte historier man kan relatere til, humor, og karakterer man ikke kan lade være med at elske. Selv ’forældrene-der-ikke-forstår-nyere-teknologi’ scenariet bliver taget til nye højder i denne roman og det er er svært ikke at elske det! 

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Oversætter
Dorte Andersson
Faustnummer
51847229
ISBN
9788711455432
Antal sider
336

Brugernes anmeldelser

1 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer
AfKatrine Larsen
tir, 19/01/2016 - 12:16

Sophie kinsella skriver i et rigtig godt sprog, som er let at læse for alle.