21 feb.14

Blog

Nægter at blive tatoveret i panden

Kommentarer

4 kommentarer
lør, 22/03/2014 - 16:26

Jeg hilser i den grad Skagen Fondenes tiltag velkommen, og kan næsten kun undre mig over, at andre fonde eller virksomheder ikke har set denne mulighed før. Blot har jeg denne lille-bitte knude i maven over det; er vi nu også på litteraturens område på vej derhen, hvor litteraturen skal privatfinansieres for at kunne overleve, er det i virkeligheden en privatisering af dette domæne, vi er vidne til - og er det, hvad vi ønsker? Jeg har ikke et svar, men hører gerne havd man mener derude.

AfJan Henrik Køber
lør, 22/03/2014 - 22:11

Som svar til af Anonym (ikke efterprøvet)

Jeg forstår ikke denne lille-bitte knude i maven:
Hvorfor skulle litteraturen være den eneste kunstart, der ikke får støtte af private fondsmidler? Meget store dele af litteraturen har hele tiden været privatfinansieret. Jeg ved ikke præcist, hvor stor en del af de penge, der er i dansk litteratur, som stammer fra de offentlige kasser. Men jeg ved til gengæld, at det at være på offentlig støtte skaber en afhængighed, og at regeringen og Folketinget pludselig kan skære ned på bevillingerne. For mig at se er det, at Skagen Fondene nu også sponsorerer litteraturen, udelukkende en fordel, fordi der dermed kommer  nye penge på banen.

søn, 23/03/2014 - 19:24

Som svar til af Henrik Køber

Jeg synes i rejser en spændende diskussion og kommer med gode analyser.

Fra vores side er det faktisk et håb, at vi kan være med til at frem provokere en reaktion som denne her: vores bedste forfattere skal primært finansieres af læserne. Kan ikke passe at de skal være afhængige af erhvervslivet!

Men så er konsekvensen at læserne selv må til lommerne, i et tættere samarbejde mellem læsere, forfattere og forlag.

For eksempel kan læseklubber knytte sig direkte til et forlag eller en forfatter og være med til at sponsorere væsentlige udgivelser. Akkurat som vi gør. Det kendes fra tidligere men er blevet glemt. Et sådant engagement vil understrege kunstens betydning og sikkert også være et væsentligt samlingspunkt i en læseklub

Så, enhver god ide til at komme videre af disse veje vil være velkommen. Der sidder mange forfattere derude og håber på, at der sker noget nyt, som viser sig at være holdbart. Det er bare at tage fat!

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer