Læs sammen

Højtlæsning giver nærvær og appetit på læsning

19 mar.19

Højtlæsning er et hyggeligt ritual ved sengetid i mange småbørnsfamilier. Også de lidt større børn, der selv kan læse, har glæde af højtlæsningen. Der er utallige gode grunde til at læse højt og blive ved med det. Her er en håndfuld, der er helt sikkert flere, og lister med inspiration til læsningen. 

Læs mere

Børnelitteraturfestival i Kbh.

Vi elsker (børne)bøger

21 feb.19

Børnelitteraturfestivalen Vi ❤ bøger finder sted i København i marts med flere hundrede arrangementer. Med temaet ’Fantastiske Fortællinger’ sætter festivalen fokus på nogle af de største fantasyforfattere. 

Læs mere

Fantasy – den ægte realisme

26 sep.16

Fantasy og realisme har mere tilfælles end vi tror, for fantasy handler om, hvad vi begærer, ønsker, er parat til at dø, eller leve, for - og spejler i mange tilfælde virkeligheden, langt mere end vi aner ved første linje.

Læs mere

10 års fødselsdag

Villads fra Valby fylder 10 år

12 mar.19

Den første bog om Villads fra Valby udkom i 2009, og siden er der kommet en lang tække bøger om den helt almindelige og opfindsomme dreng. Bøgerne rammer lige ned i mange børnefamiliers hverdag og kan læses for både storebror og lillesøster. Villads bøgerne findes både som højtlæsningsbøger, læs-selv-bøger og billedbøger.

Læs mere

eReolen Go!

Podcast om seje piger

Børnebogcast

11 mar.19

I kølvandet på Kvindernes internationale kampdag handler månedens børnebogcast om seje piger i børnebøger med besøg af forfatter Ida-Marie Rendtroff.

Læs mere

Podcast om børnebøger