Bog

V for vendetta

Af (
2005
)

Anmeldelse

Hyldest til oprør og anarki

V for Vendetta er en virkelig god graphic novel. Den adskiller sig fra de fleste andre heltehistorier ved, at den maskerede hævner ikke bare bekæmper ondskaben, hvor han ser den, men at han gør det med en klar anarkistisk ideologi i baghånden.
Serien er oprindeligt udgivet i 1980'erne, og den foregår i et imaginært England i slutningen af 1990'erne, hvor atomkrig har lagt det meste af verden øde, og hvor demokratiet er afløst af et fascistisk styre, der allerede har udrenset sorte, homoseksuelle, kunstnere og andre tvivlsomme typer. I dette morads af overvågning og undertrykkelse sætter den anonyme V sig for at udrydde sine gamle undertrykkere fra koncentrationslejren, inden han går igang med konsekvent at underminere styret i håb om, at der vil opstå et nyt og bedre samfund, når støvet har lagt sig.
Forestillingen om en snarlig fascistisk magtovertagelse i England er meget typisk for den pessimistiske tone i 1980'erne. Det kan godt virke lidt bedaget, men historien er smukt og elegant fortalt, og fraværet af vittigheder og lydord, der kan give superheltetegneserier et komisk udtryk, gør bogen til et dystert og spændende bekendtskab.

Bogdetaljer

Forlag
Egmont Serieforlaget
Faustnummer
25995198
ISBN
9788791533464
Antal sider
286

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer