Bog

Under

Af (
2016
)

Anmeldelse

Under af Helge Kastrup

Et mystisk mord i et hemmeligt, underjordisk samfund under København sammenflettes med filosofi, musik og kvantefysik til en mærkværdig og besynderlig cocktail.

Forfatteren, som er lektor i matematik og såkaldt naturgransker, debuterer med denne bog, og det slipper han ikke særlig godt fra. Plottet er ellers særdeles interessant, og man kan bl.a. associere til 80’ernes kult Tv-serie ’Skønheden og Udyret’ eller Redfields bog ’Den niende indsigt’. I modsætning til disse, fungerer denne fortælling dog overhovedet ikke. Bogens mange elementer hænger faktisk slet ikke sammen, og historiens dybere mening forsvinder.

Helge Kastrup er selv hovedperson i historien. Som barn opdager han et velfungerende underjordisk samfund under København, og som voksen har han stadig bevaret kontakten til samfundet.

En af beboerne findes skudt i sit ellers aflåste kammer, og Kastrup hidkaldes for at finde frem til morderen. Sporene peger på en forsvunden fisker og dennes fars mystiske forsvinden tilbage i 1960’erne. For at kunne løse gåden må Kastrup trække på al sin viden som forsker men også det underjordiske samfunds såkaldte 7 belæringer og hans egen kendskab til musik og kvantefysik.

Sproget virker tungt og anstrengt, og forsøgene på at tilføre lidt humor falder totalt til jorden. Det bedste ved historien er beskrivelsen af det underjordiske samfunds liv og opbygning og Helge Kastrups egne selvbiografiske beskrivelser. Men sammenhængen skal man lede efter.

Bogdetaljer

Forlag
Ulven og uglen
Faustnummer
52439183
ISBN
9788793349100
Antal sider
258

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer