Bog

Troldmanden fra Waterloo

Af (
2009
)

Anmeldelse

Troldmanden fra Waterloo af Ole Clifford

Medicinalindustriens og forskningens etik og moral inden for kloning og genforskning sættes til debat i denne tankevækkende ”Science thriller”..

Det kæmpestore medicinalfirma GlobalChem har dybe problemer på grund af finanskrisen, og for stifteren af firmaet Buck Frazier truer en alvorlig omstrukturering og salg af omkostningstunge afdelinger. Begge løsningsmodeller vil betyde en total forandring og forringelse af firmaet, så han er desperat på udkig efter et mirakel. Miraklet findes måske i et meget favorabelt tilbud fra det mystiske firma Geniom, et tilbud som går på overtagelse af en række patenter indenfor genforskningen. Buck er dog betænkelig, bl.a. fordi firmaet Geniom ikke er til at gennemskue. Hvem er ejeren, hvem har produceret de gode resultater, og er moralen og etikken i orden?

Buck beder sin gamle ven, privatdetektiven Harry McFarlane og IT-eksperten Mikkel Alvarsen om at undersøge firmaet og kontrakten nærmere. Deres undersøgelse fører dem frem til et verdensomspændende netværk af forskere og universiteter og videnskabsmanden og lægen Albert Nougan.

Patenterne og resultaterne bruger Nougan aktivt i sit arbejde med fostre. I sine gratisklinikker tilbyder han at fjerne skavanker hos ufødte børn, og i sit hovedsæde i Tyskland tilbyder han rige mennesker, at de kan bestille deres ønskebarn med de egenskaber, som de måtte ønske.
Harry og Mikkel kommer hurtigt alt for tæt på firmaet, og firmaet operer bestemt på kanten af den eksisterende lovgivning.

’Troldmanden fra Waterloo’ er Ole Cliffords 7. roman, og endnu en gang tilskynder han læseren til overvejelser over tilværelsens fundamentale spørgsmål og problemstillinger. Clifford er tydeligvis godt inde i sit stof, og han formår at gøre beskrivelserne af markedsøkonomierne, genforskningen og IT-mulighederne levende for læseren.

Forfatteren er ofte blevet sammenlignet med Dan Brown og egentlig ganske fortjent, men i denne roman formår han dog ikke at levere en helt så spændende historie som tidligere. Der bliver lagt op til mere, end handlingen kan holde, og især finder jeg det fatalt, at ”skurken” er beskrevet både sympatisk og som en person, der vil sine patienter det bedste. Dette fjerner så at sige spændingen fra det hele, og det vil givet skuffe den læser, som med rette kunne forvente noget mere aktion og fart over feltet.

Bogen er dog alligevel bestemt værd at kaste sig over.

Bogdetaljer

Forlag
Mrs. Robinson
Faustnummer
27944426
Graphic
Thomas Szøke - Eyelab Aps
ISBN
9788764503340
Antal sider
370

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer