Bog

Triburbia

Af (
2014
)

Anmeldelse

Triburbia af Karl Taro Greenfeld

I det fashionable Tribeca-kvarter i New York mødes en flok fædre hver morgen for at spise morgenmad sammen efter de har afleveret deres afkom på den nærliggende skole.

Fædrene tilhører alle den relativt velhavende og kreative overklasse, der tjener gode penge og som resultat heraf har råd til boligerne på Manhattan.

“Triburbia” er en kalejdoskopisk fortælling om disse mænds hverdag, hvor læseren introduceres til mændenes arbejdsliv, tankerne om parforholdene, om børneopdragelse, pengeproblemer og andre af hverdagens bekymringer.

Læseren følger mændende over en længere periode og finder ud af hvordan mændende (nogle gange ved tilfældigheder) er havnet det sted i livet hvor de er. 

Mændende er ikke altid tilfredse med de kort de har fået i livet og læseren følger bl.a. deres frustrationer, men også de glæder andre af mændende har ved, at livet behandler dem endog særdeles gavmildt.

Læseren stifter bl.a. bekendtskab med lydteknikeren, der er sin kone utro, den italienske kok med det gode udseende og de mange populære restauranter, dramatikere, dukkeføreren, der aldrig rigtig fik succes og må forsøge at affinde sig med denne fiasko på det menneskelige plan, den usympatiske gangster med det store kvindetække og memoireforfatteren, der bliver afsløret i at have plagieret andre forfattere.

På mange måder er “Triburbia” en god og spændende bog, der er velkomponeret og giver et overbevisende indblik i det moderne mandeliv. Karl Taro Greenfeld er benådet med en sikker formuleringsevne, som andre forfattere kan lære noget af.

Karl Taro Greenfeld skriver lettere end en forfatter som Jonathan Franzen, og det er faktisk en god ting (det er ikke en kritik af Jonathan Franzen, der er benådet med en sikker pen). Uvist af visse årsager fremstår den lette og overskuelige skrivestil overbevisende.

I den sidste fjerdedel af bogen begyndte jeg at kede mig en anelse under læsningen af bogen; måske fordi bogens budskab var nået ind under huden forlængst, men det afholder mig ikke fra at belønne bogen med en karakter pænt over middel, for romanen er – som nævnt – spændende, overbevisende og velkomponeret.

Bogdetaljer

Forlag
Møller
Oversætter
Mich Vraa
Faustnummer
50971015
ISBN
9788792927088
Antal sider
317

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer