Bog

Tegnet

Af (
2009
)

Anmeldelse

Tegnet af Raymond Khoury

23 nov.09

Religion, fundamentalisme, politik, den globale opvarmning og massemanipulation mikses behændigt i denne spændende og fermt konstruerede thriller.

Journalisten Gracie Logan er i Arktis for at filme en kæmpemæssig kælvende isbræ som et led i et dokumentarprogram om klodens tilstand. Pludselig dukker et forunderligt lysfænomen op på himlen, og de mange ombordværende forskere har ikke nogen naturlig forklaring. Er det en UFO, eller er det et tegn fra Gud, en advarsel om at vi er ved at ødelægge vores klode?

Gracie får et tip om, at en kendt gudfrygtig munk, fader Jerome i sin isolerede hule i ørkenen igen og igen har tegnet og beskrevet ”tegnet”, og bortset fra at han ikke kan have set fænomenet over Arktis, så er hans tegninger lavet flere måneder før.

Gracie tager til Ægypten for at møde munken, og samtidig stiger massehysteriet rundt omkring i verden. Snart er den fromme munk genstand for en altopslugende interesse og konflikt. De kristne betragter ”tegnet” som deres, mens muslimerne fordømmer det.
Gracie står midt i begivenhedernes centrum, især da lysfænomenet viser sig igen både i Grønland, men også i ørkenen lige over fader Jerome.

Samtidig bliver Matt Greenwood i USA ringet op af sin afdøde brors bedste ven, som vil tale med ham om broderens hemmelige forskning, og så tager begivenhederne fart.
Nogen vil gøre alt for at forhindre at ”tegnet” bliver sat i forbindelse med videnskabelige opfindelser.

Det en særdeles underholdende og fængslende historie, Raymond Khoury disker op med. Der er bestemt ikke sparet på ramasjang og dramatiske effekter, og forfatterens trick med at lade mange kapitler slutte med at lade heltene være i knibe, virker optimalt. De korte kapitler, hvor der krydsklippes mellem de forskellige steder og personer, er med til at øge interessen, og selvom man som læser tidligt får indblik i forklaringen på lysfænomenet, forbliver spændingen intakt.

Sproget er måske lige lovligt klichéfyldt, og den overraskende slutning måske lige lovlig lykkelig, men det fratager altså ikke romanen sin store underholdningsværdi. Oven i købet får man serveret overbevisende faktuelle data, og det er tydeligt at forfatteren har noget på hjerte. Læseren får som sidegevinst noget at tænke over, og mere kan man vist ikke tillade sig at forvente af en regulær spændingsroman.

Bogdetaljer

Forlag
Cicero
Oversætter
Brian Christensen
Faustnummer
28028792
Graphic
stoltzedesign
ISBN
9788770790352
Antal sider
448

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer