Bog

By nightfall

Af (
2010
)

Anmeldelse

By Nightfall

Første sætning: The Mistake is coming to stay for a while

By Nightfall handler om Peter og Rebecca Harris, et ægtepar i midten af 40’erne, der har det hele: han er en kunsthandler, hun er redaktør, de er velhavende og bor i New York. Da Rebeccas meget yngre bror, Ethan (alias Mizzy, “The Mistake”) ankommer for at bo hos dem midlertidigt, begynder Peter at føle sig tiltrukket af Ethan og hans ungdom. Dybt optaget af ungdom og død, begynder Peter at stille spørgsmålstegn ved alt i sit liv.

Bogen var en stor skuffelse for mig. Jeg kunne virkelig godt lide Cunninghams debutroman, A Home på End of the World, og jeg ELSKER The Hours, som jeg har læst tre gange – hver gang mere fabelagtig end den forrige. Så hvorfor kan jeg ikke lide hans nye roman?

Den kedede mig simpelthen. Min opmærksomhed forsvandt hele tiden fra det, der foregik på siderne. Jeg var ligeglad med historien. Og Peter var så selvoptaget og klynkene at jeg kunne skrige.
Der var et par kloge bemærkninger her og der for at give lidt stof til eftertanke, men ikke nær nok til at kompensere for en ret kedelig historie.

Jeg tror, at historien er alt for tynd til en roman – selv en kort roman som denne. Måske den burde have været en novelle. På maks 50 sider. Og Cunningham kunne nemt have sprunget familiebaggrunden over – det var lidt unødvendigt. Og detaljerne fra Peters arbejde: har vi virkelig brug for at læse de kedelige e-mails og lytte med på hans telefonopkald?

Hvis du vil læse flere anmeldelser, så kig forbi The Bookworm's Closet


Bogdetaljer

Forlag
Fourth Estate
Faustnummer
45021165
ISBN
9780007318513
Antal sider
238

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer