Bog

Legend

Af (
2015
)

Anmeldelse

Legend af Marie Lu

'Legend' er første bind i en spændende trilogi, som er til dig der elsker bøger som Divergent, The Hunger Games og lign.

Vi befinder os i den vestlige del af USA, som nu er blevet omdannet til republikken. En nation med stor social ulighed og konstant i krig med dens naboer.

I bogen følger vi to personer. June, som er et 15-årig vidunderbarn født ind i en elite familie i en af republikkens rigeste kvarter og oplært til succes i republikkens højeste militære kredse. Mens den anden person er 15-årige Day, som er født ind slumkvarteret og er landets mest eftersøgte kriminelle. Han kæmper nemlig for de fattige i befolkningen og imod republikken. En slags moderne Robin Hood. Det er to personer som kommer fra to vidt forskellige verdener, hvorfor der er ingen grund til, at deres veje skal krydses. Men dette sker ikke desto mindre, da Junes bror, Metias, bliver dræbt, og Day bliver den hovedmistænkte. June indleder derfor - sammen med republikkens militære ledelse - en jagt efter Day for at hævne sig for sin bror. Men June bliver i tvivl om det virkelig er Day, som har dræbt hendes bror? Og er republikken virkelig så god, som June altid har lært, at de er?

'Legend' er første bind i en succesfuld trilogi. Den er ikke endnu blevet filmatiseret, men rettighederne til filmen blev købt i 2014 og der går rygter om, at en film muligvis er på vej.

Der er de seneste år kommet et utal af fantasy og science fiction bøger for unge. Nogle mere vellykket end andre. 'Legend' er uden tvivl én af de mere vellykket. For den er anderledes end de andre lignende bøger, og især i bog 2 og 3 sker der en udvikling, som man ikke havde forventet. 

Den når dog stadig ikke helt Divergent og The Hunger Games' niveau, men er du til denne type bøger, kan 'Legend' uden tvivl anbefales. Alle tre bøger er udkommet og kan læses.

De kan alle tre streames hos Mofibo og Storytel. Du kan her se, hvordan du gratis kan prøve hhv. Mofibo og Storytel.

Bogdetaljer

Forlag
Carrlsen
Oversætter
Lene Ewald Hesel
Faustnummer
51521420
ISBN
9788711336830
Antal sider
331

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer