Bog

Ildebefindende

Af (
2010
)

Anmeldelse

Poetisk slagtilfælde

22 okt.10

Cindy Lynn Browns anden digtsamling, 'Ildebefindende' har visuelt flere lighedspunkter med debutsamlingen 'Korrektur' fra 2009, men adskiller sig ved at være baseret på en slags system og være langt mere eksplicit politisk i sin tone.

Bogformatet er i begge samlinger "nedlagt", dvs. længere i bredden end i højden, hvilket giver et fint spillerum for Cindy Lynn Browns lange sætninger/vers. 'Ildebefindende' fastholder også den typografiske a-hierarkisering ved at undlade brug af punktum og stort begyndelsesbogtav. Men hvor hvert digt i debutsamlingen tog udgangspunkt i en konkret sansning eller genstand, er det i 'Ildebefindende' systemet, der definerer udgangspunktet. De 28 digte er inddelt i syv temaer, som sætter fokus på forskellige sfærer af tilværelsen: body, mind, family, spirit, knowledge, politics og art. Samtidig er der et alfabetsystem i samlingen, så hvert bogstav tilegnes sit eget digt.

Hvis man godt kan lide humor, er der masser at hente hos Cindy Lynn Brown, bl.a. følgende træffer:

"der er tidspunkter
hvor det er upassende at onanere
og andre
hvor overvægt er langt mere upassende"

Men der er også plads til punchlines til eftertænksomheden:

"vi har kun et udråbstegn at bruge hver især
så placér det med omhu
efter din mest uerstattelige sætning"

Jeg har hørt mange mennesker - og måske har jeg ind imellem selv været en af dem - sige, at de bare ikke forstår poesi. De af os, der falder under den kategori, skal måske ikke starte med Cindy Lynn Brown, som i mine øjne er poetry heavy. Et sted at starte kunne i stedet være:
http://www.theatlantic.com/culture/archive/2010/10/why-you-should-read-poetry-an-introduction/64824/

Bogdetaljer

Forlag
Spring
Faustnummer
28560273
Graphic
Frans Kannik
ISBN
9788792381187
Antal sider
58

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer