Bog

Et løfte for livet

Af (
1998
)

Anmeldelse

Et løft af sløret af Rushy Rashid

Skribent
30 mar.01

Rushy Rashid blev landskendt som den første nyhedsvært med indvandrerbaggrund på dansk tv.

Hendes selvbiografi er en utrolig interessant og velskrevet skildring af en indvandrerfamilies traditioner, dilemmaer og kulturkonflikter. Bogen giver et levende indtryk af, hvor besværligt livet kan være som indvandrerpige.

Hun kom til Danmark fra Pakistan med sin familie i 1970'erne. Her skal hun gå i traditionelt pakistansk tøj, hun må ikke dyrke sport og have drenge-venner osv. Reglerne og værdierne i hjemmet er altså helt anderledes end de danske, og derfor føler Rushy sig splittet. Hun føler ikke, hun hører til i Danmark og ønsker blot at være sammen med sin elskede faster i Pakistan. Da hun som 24-årig flytter til Pakistan, viser det sig dog, at hun heller ikke føler sig hjemme der.

Efter to mislykkede arrangerede ægteskaber, erkender hun splittelsen mellem de to kulturer og vælger at leve "på den danske måde".

En af bogens forcer er, at Rushy ikke tager parti - hverken for den danske eller den pakistanske kultur, og at hun fremhæver fordelene ved begge. Hun forsøger at beskrive motiverne bag familiens holdninger og handlinger. Alligevel kan det være svært at forstå den indflydelse familien i Pakistan har på Rushys liv. Hvordan kan den pakistanske farfar dundertale en intelligent kvinde til et ægteskab, hun ikke ønsker at indgå?

Gyldendal, 2001 - 287 sider

Andreas Kommode - 30. marts 2001

Bogdetaljer

Forlag
Lohse
Faustnummer
22117890
ISBN
9788756454735
Antal sider
213

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer