Bog

Efter mørke

Af (
2015
)

Anmeldelse

Efter mørke - flot sønderjysk roman om en familie under Anden Verdenskrig

Pernille Juhl blev inspireret til at skrive bogen 'Vent på mig, Marie' i 2009, da hun stod med sin farfars 100 år gamle dagbøger i hånden. Han havde utrætteligt ført disse dagbøger under kummerlige forhold ved både Øst- og Vestfronten, hvor han kæmpede på tysk side. Han og mange andre dansksindede sønderjyder blev udsat for store lidelser i en krig, som de ikke opfattede som deres egen.
Pernille Juhl besluttede at skrive en skønlitterær bog, som både handlede om krigen i perioden 1914-1918 og det civile liv i Sønderjylland. Den handler ikke om hendes farfar, fortæller hun på sin hjemmeside, men hun læner sig tæt op ad sin farfars oplevelser og de ærlige beskrivelser, han nedfældede i sin dagbog. 


Det er nu blevet til en historisk roman-trilogi om en families liv i Sønderjylland i skyggen af store og mørke verdenshistoriske begivenheder. De to foregående bøger er den allerede nævnte ’Vent på mig, Marie’ og ’Når solen står højest’.

’Efter mørke’ er en flot afslutning på serien. Den er vældig spændende og velskrevet - og samtidig får man indblik i tidsperioden (under Anden Verdenskrig) og i det sønderjyske.
Jeg så Arne Mariagers anmeldelse af bogen, og jeg er helt enig. Han skriver: ”Alle gode gange tre. Pernille Juhl tegner nænsomme portrætter af mennesker, hvis liv ændres af krigen, og sætter flot punktum for familie-trilogi.”
Kan varmt anbefales.
Håber faktisk i al stilfærdighed på, at der kommer en fortsættelse af serien :-)

Bogdetaljer

Secondary title
3. del af: Vent på mig Marie
Forlag
Juhls
Faustnummer
51928377
ISBN
9788799660551
Antal sider
387

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer