Bog

Den tro spion

Af (
2007
)

Anmeldelse

Den tro spion af Alex Berenson

Alex Berenson's debutroman er en mareridtsagtig thriller om CIA, hemmelige agenter og terrorisme – en bog der er svær at lægge fra sig

John Wells, undercoveragent for CIA, har gennem flere år infiltreret Taleban og al-Qaeda i Afghanistan. Han lever og ånder som dem, han spiser og slår ihjel som dem, ser ud og klæder sig som dem. Wells taler desuden flydende arabisk og er blevet muslim af et oprigtigt hjerte.

Wells når ikke at advare sit hjemland om 11. september, og det bekymrer selvfølgelig CIA, der stiller sig tvivlende overfor hans eksistens og ikke mindst loyalitet.

Samme loyalitet står sin helt store prøve, da Wells sendes til USA for at udføre et endnu større terrorangreb end 11. september. Wells er en anden mand, end da han gik under jorden, og hans eget land har også forandret sig siden da.

Forfatteren Alex Berenson er journalist på den ansete "The New York Times", og han har tydeligvis brugt megen tid på research. Resultatet fornægter sig heller ikke: En intelligent fremadskridende thriller i aktuelle rammer. Bogen er allerede købt af Hollywood – og "Den tro spion" egner sig da også glimrende til filmmediet. Berenson har nok skævet en smule til John Le Carré, specielt hvad titlen angår, uden dog at nå Le Carrés niveau, så har Berenson begået en uhyre spændende bogdebut.

Oversat af Alis Friis Caspersen. Cicero, 2007. 292 sider.

Bogdetaljer

Forlag
Cicero
Oversætter
Alis Friis Caspersen
Faustnummer
26650909
ISBN
9788777148026
Antal sider
292

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer